Utorak, 22 Kolovoz, 2017

Piletina u umaku od kikirikija

Sastojci (za 4 osobe)

4 žlice ulja (za kikiriki, a onda kasnije koliko vam još bude "falilo" da ispečete kockice piletine)
10 dkg prženih kikirikija
50 dkg odkoštenih pilećih prsa
0,30 l vrhnja za kuhanje
2 pune velike žlice kikiriki maslaca
po želji: papar, sol, peršin, vegeta

prilog:
riža, kukuruz šećerac
zelena salata

Postupak pripreme

Kikiriki usitnite na manje komadiće, to ćete najlakše napraviti tako da ih zamotate u kuhinjsku krpu te zavežete čvor, a onda lupite nekoliko puta po njima batom za meso .

Usitnjeni kikiriki popržite na ulju dok ne potamni, a zatim ga sklonite s ulja u neku posudu.

Piletinu narežite na male kockice i pržite, na laganoj vatri, na ulju na kojem ste pržili kikiriki (naravno trebat ćete dodati još malo ulja) dok ne bude potpuno pečena, a zatim joj dodajte prethodno uklonjeni kikiriki te pomješajte. posolite, popaprite te još kratko miješajte na laganoj vatri, a zatim zalijte s vrhnjem za kuhanje. kuhajte na laganoj vatri još 7, 8 min mješajući. ako se čini da je umak previše gust, dodajite postepeno male količine mlake vode.

Dodajte dvije pune žlice kikiriki maslaca, mješajte dok se kikiriki maslac ne rastopi. Kada se umak počne zgušnjavati (naravno, ako je pregust, dodajete i još malo vode) dodajte prstohvat peršina i pola male žličice vegete.

Dobro promješajte i sklonite s vatre. Poslužite s kuhanom rižom te u nju umješjte kukuruz šećerac.

Najave

Belomanastirsko ljeto mladih
BMLJ 2017. održava se do 1. rujna na različitim lokacijama u Belom...
Kuhanje pilećeg paprikaša
Udruga Kokingrad Mece organizira četvrtu po redu manifestaciju pod...
'Suljoško ljeto'
'Suljoško ljeto 2017' - Kalendar događanja na području Općine...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić