Četvrtak, 25 Svibanj, 2017

Uskrsna torta -Slatka tajna

Uskrsna torta - Slatka tajna
•    Za biskvit
•    6 jaja
•    120 g šećera
•    120 g brašna
•    40 g škrobnog brašna
•    40 g kakaa
•    2 žlice ulja
Krema 1. čokoladna
•    5 dl slatkog vrhnja
•    100 g otopljene čokolade
•    2 listića omekšane želatine
•    50 − 100 g višanja bez koštica iz kompota
Krema II. voćna
•    200 g malina
•    2 listića omekšane želatine
•    5 dl slatkog vrhnja
Priprema
Za biskvit izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, škrobno brašno, ulje i kakao te na kraju snijeg od bjelanaca. Ispecite biskvit .Kad je pečen, ohladite ga i prerežite po sredini tako da donji dio bude deblji.
Za kremu I. izmiksajte slatko vrhnje, dodajte mu čokoladu i omekšanu želatinu. Premažite biskvit i po kremi rasporedite višnje.
Za kremu II. načinite pire od malina, dodajte želatinu i tučeno slatko vrhnje. premažite preko višanja i pokrijte biskvitom.
U kalup ili u zdjelu u obliku jajeta utisnite tanji sloj biskvita. Preko njega premažite kremu II. Po kremi rasporedite višnje te preko njih premažite čokoladnu kremu. Tortu zatvorite debljim biskvitom. Ostavite na hladnome da se sve dobro učvrsti. Zatim tortu okrenite na pladanj i prelijte ju čokoladnom glazurom. Jaje lijepo ukrasite.

Najave

Dani Općine Popovac
Dani općine Popovac traju od 26. do 12. lipnja.
Biciklijada Deer & Bike
Nova udruga s područja Valpovštine Karašicka Republika organizira...
Kulinijada 2017.
Najveća manifestacija kulina u Hrvatskoj održati će se u četvrtak...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić