Kuharica
Uskrsna torta -Slatka tajna

Uskrsna torta - Slatka tajna
• Za biskvit
• 6 jaja
• 120 g šećera
• 120 g brašna
• 40 g škrobnog brašna
• 40 g kakaa
• 2 žlice ulja
Krema 1. čokoladna
• 5 dl slatkog vrhnja
• 100 g otopljene čokolade
• 2 listića omekšane želatine
• 50 − 100 g višanja bez koštica iz kompota
Krema II. voćna
• 200 g malina
• 2 listića omekšane želatine
• 5 dl slatkog vrhnja
Priprema
Za biskvit izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, škrobno brašno, ulje i kakao te na kraju snijeg od bjelanaca. Ispecite biskvit .Kad je pečen, ohladite ga i prerežite po sredini tako da donji dio bude deblji.
Za kremu I. izmiksajte slatko vrhnje, dodajte mu čokoladu i omekšanu želatinu. Premažite biskvit i po kremi rasporedite višnje.
Za kremu II. načinite pire od malina, dodajte želatinu i tučeno slatko vrhnje. premažite preko višanja i pokrijte biskvitom.
U kalup ili u zdjelu u obliku jajeta utisnite tanji sloj biskvita. Preko njega premažite kremu II. Po kremi rasporedite višnje te preko njih premažite čokoladnu kremu. Tortu zatvorite debljim biskvitom. Ostavite na hladnome da se sve dobro učvrsti. Zatim tortu okrenite na pladanj i prelijte ju čokoladnom glazurom. Jaje lijepo ukrasite.
• Za biskvit
• 6 jaja
• 120 g šećera
• 120 g brašna
• 40 g škrobnog brašna
• 40 g kakaa
• 2 žlice ulja
Krema 1. čokoladna
• 5 dl slatkog vrhnja
• 100 g otopljene čokolade
• 2 listića omekšane želatine
• 50 − 100 g višanja bez koštica iz kompota
Krema II. voćna
• 200 g malina
• 2 listića omekšane želatine
• 5 dl slatkog vrhnja
Priprema
Za biskvit izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, škrobno brašno, ulje i kakao te na kraju snijeg od bjelanaca. Ispecite biskvit .Kad je pečen, ohladite ga i prerežite po sredini tako da donji dio bude deblji.
Za kremu I. izmiksajte slatko vrhnje, dodajte mu čokoladu i omekšanu želatinu. Premažite biskvit i po kremi rasporedite višnje.
Za kremu II. načinite pire od malina, dodajte želatinu i tučeno slatko vrhnje. premažite preko višanja i pokrijte biskvitom.
U kalup ili u zdjelu u obliku jajeta utisnite tanji sloj biskvita. Preko njega premažite kremu II. Po kremi rasporedite višnje te preko njih premažite čokoladnu kremu. Tortu zatvorite debljim biskvitom. Ostavite na hladnome da se sve dobro učvrsti. Zatim tortu okrenite na pladanj i prelijte ju čokoladnom glazurom. Jaje lijepo ukrasite.
< « | » > |
---|
Najave
Pokladno jahanje u Branjinom Vrhu i Popovcu
Stari običaj ”Pokladno jahanje” i ove godine se obilježava u...

Kuharica
- Kolač od dunja
- Juha od kestena
- Međimurska kava
- Torta s lisnatim tijestom
- Anabela kolač
- Kolač od jagoda
- Larina torta
- Puding od kruha
- Lagana torta sa sirom i čokoladom
- Harmonika krumpir
- Bijela bajadera
- Musaka od kelja
- Medena cimet pita
- Pureće rolice u jesenskom umaku
- Panna cotta
- Lovački gulaš
- Ljetni kolač od breskve
- Francuska pita s celerovim listom
- Teletina u limunovom soku
- Vegetina pogača
- Uskrsna torta -Slatka tajna
- Piletina u umaku od kikirikija
- Francuski krumpir
- Torta od naranče
- Pikantne buhtle