Četvrtak, 25 Svibanj, 2017

Bijela bajadera

Zakuhajte šećer sa vodom i pustite da zavri. Zatim dodajte orahe, kekse i maslac. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u lim koji ste prethodno premazali maslacem. Ostavite preko noći u hladnjaku kako bi se smjesa stisnula. Sutra, smjesu narežite na štanglice i na svaku dodajte malo nadjeva. Kada se nadjev stvrdne, bajadere prelijte rastopljenom bijelom čokoladom i pospite usitnjenim lješnjacima - bijelu čokoladu rastopite na pari.

Pjenasto zamutite šećer i jaje, dodajte maslac, keks i čokoladu (maslac izvadite iz hladnjaka par sati prije pripreme nadjeva!).

Sastojci:
300 g kristal šećera
8 žlica vode
150 g mljevenih oraha
150 g mljevenih keksa
150 g maslac
Nadjev:
150 g šećera u prahu
1 jaje
100 g masla
100 g mljevenog keksa
2 reda rastopljene čokolade

Najave

Dani Općine Popovac
Dani općine Popovac traju od 26. do 12. lipnja.
Biciklijada Deer & Bike
Nova udruga s područja Valpovštine Karašicka Republika organizira...
Kulinijada 2017.
Najveća manifestacija kulina u Hrvatskoj održati će se u četvrtak...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić