Za tijesto:
300g Revita pšeničnog oštrog brašna
Revita Prašak za pecivo
½ žlice soli Revita
3 žlice maslinovog ulja
80 g maslaca
1 jaje
30g naribanog parmezana
2 žlice kisekog vrhnja
Nadjev:
50 ml maslinovog ulja
300g svježih paprika
1,2 kg svježih rajčica
1 žlica Biljete
1-2 češnja češnjaka
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica šećera
130 g sira ricotte
Priprema:
Od brašna, praška za pecivo, soli, maslinova ulja, maslaca, jaja, naribanog sira i vrhnja umijesite prhko tijesto. Stavite ga na hladno mjesto oko 30 minuta. U široj tavi na maslinovu ulju kratko popecite paprike narezane na kockice, a zatim dodajte rajčice očišćene od sjemenki i narezane na ploške, Biljetu, nasjeckani češnjak, narezani bosiljak i šećer. Pirjajte na laganoj vatri dok sok od povrća ne ispari. Ohladite. Tijesto razvaljajte na debljinu oko ½ cm. Dio tijesta stavite u uljem namašćen lim veličine 15×20 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 10 minuta. Polupečeno tijesto izvadite, po tijestu rasporedite ohlađen nadjev od rajčica, a po rajčici rasporedite sir. Od preostalog tijesta nožem izrežite trake pa po rajčicama i siru složite mrežu.