Sastojci za 4 osobe
600 g ribljih fileta
1 kg krastavaca
3 žlice ulja
2 žlice pšeničnog oštrog brašna Revita
1 limun
2 češnja češnjaka
100 ml Revita kiselog vrhnja ili jogurta
2 žlice narezanog kopra
Sol Revita
Svježe mljeveni papar Revita
1 žlica Biljete
Priprema
Krastavce operite, djelomično ogulite i prerežite po duljini. Po potrebi odvojite sjemenke i narežite ih na 1 cm široke komadiće.
Stavite ih u posudu s malo vode, dodajte Biljetu i kuhajte oko 10 minuta.
Nakon toga dodajte izgnječeni češnjak i narezani kopar, svježe mljeveni papar, Revita kiselo vrhnje ili jogurt. Sve izmiješajte i po želji dosolite.
Riblje filete posolite, pobrašnite i ispecite s obiju strana na ugrijanom ulju.
Riblje filete složite na tanjur zajedno s pripremljenim krastavcima i narezanim limunom.