Sastojci:
800 g pileće jetrice
400 g svježih šampinjona
2 srednja crvena luka
1 sitno nasjeckani češanj češnjaka
1 veća rajčica
2 žlice maslaca
Malo bijelog Revita vina
1 šalica Revita brašna
1 žličica slatke Revita crvene paprike
2 žlice maslinovog ulja
Revita Sol
Mljeveni Revita crni papar
Ulje
Priprema:
Šampinjone i crveni luk očistite, operite, pa šampinjone izrežite na listiće, a luk na što manje kockice.Rajčicu prelijte vrelom vodom, ogulite i narežite na kockice.Pileću jetricu operite i posušite papirnatim ubrusima, stavite je u dublju posudu, pospite Revita brašnom i slatkom crvenom paprikom, pa promiješajte.U dubljoj tavi na umjerenoj temperaturi zagrijte 3 žlice ulja i 1 žlicu maslaca, dodajte narezane šampinjone i dinstajte 1-2 minute. Rešetkastom žlicom izvadite šampinjone iz tave, stavite ih u posudu i ostavite na toplom.
Tavu vratite na vatru, dodajte još jednu žlicu maslaca, zagrijte, pa prodinstajte luk i češnjak.Opet rešetkastom žlicom izvadite luk i češnjak i stavite ga u posudu sa šampinjonima.Vratite tavu na vatru i dodajte 2 žlice maslinovog ulja, zagrijte i dodajte pileću jetricu i pržite je oko 5 minuta, povremeno je okrećite da ravnomjerno porumeni sa svih strana.Kada je jetrica gotova, dodajte šampinjone, luk, narezani paradajz i dolijte vino. Dobro promiješajte i ostavite da se krčka oko 5 minuta, pa posolite i popaprite po ukusu, promiješajte i krčkajte još 2-3 minute.