Posipanka s jabukama

Sastojci

Naribane jabuke pomješane s cimetom

Pola šalice šećera

Šalica brašna

Šalica griza

Šalica mlijeka 

Jedan prašak za pecivo

4 jaja 

 

Priprema

Suho izmiješati šalicu šećera, brašna i griza, te prašak za pecivo.

U tepsiju uliti pola šalice ulja, na to posipati pola suhe smjese i po tome namazati sav fil od jabuka i ostalu suhu smjesu.

Žlicom probosti rupe u kolaču.

U zdjelu u kojoj su bile jabuke žlicom izmješati – izlupati 4 cijela jaja s pola šalice ulja, isto toliko šećera i punom šalicom mlijeka.

Ovo uliti u izbušene rupe i po cijelom kolaču.

Peći u pećnici na 150 stupnjeva oko pola sata.

Korica mora biti rumena.

 

Osim jabuka možemo koristiti i drugo voće (kajsije, breskve, šljive, trešnje ili višnje)