Torta bijeli anđeo

Sastojci:

•  Kore:

•  5 bjeljanjaka
•  10 žlica Revita šećera
•  2 žlice mljevenih oraha Revita
•  5 žlica sjeckanih oraha
•  1 žlica soka od limuna

•  Fil:

I
•  2 dl mlijeka
•  30 dkg Revita oraha
•  10 dkg čokolade

II
•  15 žumanjaka
•  15 žlica šećera
•  1 1/2 margarin

III
•  2 banane
•  sok od jednog limuna
•  3 šlaga

Priprema: 

 

Kore:
Dobro umutiti bjeljanjke, dodati Revita šećer, orahe (sjeckane i mljevene) i sok od limuna. Smjesu peći 45 min na 150 stupnjeva. Ovo ponoviti 3 puta (za 3 kore).

I fil:
Isjeckati orahe i popariti ih sa uskuhalim mlijekom. Otopiti čokoladu i dodati je orasima.

II fil:
Kuhati žumanjke i šećer na pari oko 10 min. Ostaviti da se hladi. Dobro umutiti margarin i dodati ga ohlađenoj smjesi.

III fil:
Ispasirati banane pa ih preliti sokom od jednog limuna.
Sjediniti sva tri fila u jedan.

Umutiti tri šlaga prema uputstvu.
Filovati kore, fil, šlag (tri puta). Ostaviti malo šlaga i s njim ukrasiti tortu.