Sastojci za 4 osobe
1 žlica maslaca
400 g tikve, oguljene i narezane na manje kockice
200 g krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
sol Revita
papar Revita
1 poriluk, sitno narezan
500 ml kokošjeg temeljca
200 ml mlijeka
1,5 žlica otopljenog margarina
luk vlasac, sitno narezan
Priprema jela
1. U loncu za juhu otopite maslac. Dodajte tikvu, krumpir, sol i papar te pržite 3 minute.
2. Dodajte poriluk te pržite još 1 minutu.
3. Ulijte temeljac te pričekajte da zavrijte. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
4. Usitnite juhu u blenderu.
5. Pomiješajte mlijeko sa otopljenim margarinom te ulijte u juhu i promiješajte.
6. Kod posluživanja posipajte lukom vlascem i paprom po želji.