Pirjana junetina u crvenom vinu s gljivama

Sastojci:

2 žlice ulja
80 g pancete
80 g luka
1 češanj češnjaka
500 g gljiva
20 lučica
Žlica Vegete
Svježe mljeveni papar
1 kg junetine od buta
40 g pšeničnog oštrog brašna
2 žlice maslaca
300 ml crvenog vina
30 ml konjaka
1 grančica timijana
1 grančica peršina
1 list lovora
2 žlice svježe nasjeckanog peršina

Na žlici ulja kratko popecite pancetu narezanu na trakice, dodajte luk narezan na ploške i kratko popirjajte.Dodajte protisnuti češnjak, gljive narezane na četvrtine i lučice, te uz dodatak Vegete i papra pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Maknite s vatre.Junetinu narežite na kockice, a potom je uvaljajte u brašno. Na preostalom zagrijanom ulju i maslacu popecite pobrašnjeno meso.Zalijte vinom i konjakom, dodajte timijan, peršin i lovor povezane kuhinjskim koncem. Meso pirjajte u pokrivenoj posudi na laganoj vatri oko 90 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.Dodajte pirjane gljive i nastavite sve zajedno pirjati još oko 10 minuta, te na kraju pospite svježe nasjeckanim peršinom. Poslužite toplo uz pire krumpir.