6 manjih svježih svinjskih bunceka
2 1/2 – 3 kg kiselog zelja
1 velika žlica kima
1—2 male žlice soli
bijelo vino po potrebi (može se uzeti pola vina i pola vode)
1 velika glavica luka
1 mala žlica crvene paprike
12 srednje velikih krumpira
6 domaćih kobasice koje su bile malo dimljene
Priprema:
U veliku posudu s debelim dnom stavite najprije dio kiselog zelja, na zelje luk i dobro očišćene kračice i na njih opet zelje. Sve posipajte kimom, crvenom paprikom i solju. Zalijte s toliko vina da sve bude dobro pokriveno. Posudu poklopite poklopcem ili alufolijom i kuhajte na vrlo laganoj vatri 3—4 sata ili dok bunceki ne budu dobro kuhani. Pola do jedan sat prije kraja kuhanja stavite u zelje cijele krumpire i kobasice. Kuhajte dok sve ne bude mekano. Servirajte na sredini većeg pladnja bunceke i kobasice, a uokolo složite zelje i krumpire.
Uz ovo jelo možete poslužiti kiselo vrhnje i domaći kruh.