Ljetni kolač od breskve

oko 1 kg bresaka (ili  velika limenka kompota)
1 i pol šalica šećera
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka
2 jaja
2 šalice brašna
1 vrećica praška za pecivo

Pripremiti breskve. One iz kompota narezati na polovice ili četvrtine, a svježe oguliti i i razrezati. Kalup  za tortu namastiti i posuti brašnom.Zatim dno kalupa posuti s oko 1/4 šalice šećera i po šećeru poslagati polovice breskve gusto, da cijela površina bude pokrivena. Istući jaja s šećerom, dodati brašno, mlijeko, ulje, prašak za pecivo. Preliti breskve biskvitnim tijestom. Ako se stave breskve u dva sloja, preliti malo tijesta između slojeva breskve, da vežu breskvu. Peći na 180 stupnjeva oko pola sata, dok kolač ne potamni, probiti čačkalicom do pola (otprilike do onog dijela gdje završava tijesto a počinju breskve) i ako je još vlažno.. peći još malo.  Gotov kolač osloboditi okvira, preokrenuti na tanjur za posluživanje i ukloniti dno kalupa s gornjeg dijela. Biskvitno tijesto ovog kolača je dosta mekano od soka koji puste breskve, a breskve se malo rasipaju na sve strane, tako da ovo nije kolač za lijepo dekoriranje nego za uživanje. Pogotovo dok još nije sasvim hladan.