Zakuhajte šećer sa vodom i pustite da zavri. Zatim dodajte orahe, kekse i maslac. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u lim koji ste prethodno premazali maslacem. Ostavite preko noći u hladnjaku kako bi se smjesa stisnula. Sutra, smjesu narežite na štanglice i na svaku dodajte malo nadjeva. Kada se nadjev stvrdne, bajadere prelijte rastopljenom bijelom čokoladom i pospite usitnjenim lješnjacima – bijelu čokoladu rastopite na pari.
Pjenasto zamutite šećer i jaje, dodajte maslac, keks i čokoladu (maslac izvadite iz hladnjaka par sati prije pripreme nadjeva!).
Sastojci:
300 g kristal šećera
8 žlica vode
150 g mljevenih oraha
150 g mljevenih keksa
150 g maslac
Nadjev:
150 g šećera u prahu
1 jaje
100 g masla
100 g mljevenog keksa
2 reda rastopljene čokolade