• manje pakiranje petit beurre keksa
• 10-tak čajnih keksića s čokoladom (može i domaćica)
• 15 dkg otopljenog margarina + 3 žlice kakaa
Za kremu:
• 50 dkg kravljeg sira
• 1/2 l vrhnja za šlag
• 15 dkg šećera
• 1 kremfix
• 2 vrećice želatine u prahu
• 10 dkg čokolade
PRIPREMA:
1. Za podlogu, kekse staviti u vrećicu i lagano ih istući batom za mesom da se usitne pa ih pomiješati s otopljenim margarinom u koji ste dodali kakao. U namašćen kalup za torte utisnuti masu rukama, dlanovima lagano utiskivati dok se ne poravna. Pustiti da se ohladi.
2. Za kremu, mikserom izmiksati vrhnje za šlag s kremfixom da bude čvrsto. Pomiješati mikserom sir, šećer i šlag. U smjesu dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputi na omotu. Podijeliti kremu na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu.
3. U kalup na podlogu od keksa naizmjence slagati bijelu i smeđu kremu kako biste dobili mramorni efekt. Lagano zaravnati od gore i dobro rashladiti (najbolje preko noći). Maknuti oprezno obruč od kalupa i rezati po želji velike komade.