Kolač od jagoda



Za beze koru:

•    5 bjelanjaka
•    15 dag šećera
Za kremu:
•    50 dag Mascarpone sira
•    50 ml vrhnja za šlag
•    5 žumanjaka
•    15 dag šećera
•    1 vanilin šećer
•    1 vrećica želatine u prahu
•    oko 60 dag jagoda
PRIPREMA:

Beze kore:
1.    Za beze miksati bjelanjke dok ne budu potpuno čvrsti pa tek onda dodati šećer. Još kratko promiksati.
2.    U veliki lim na papir za pečenje rasporediti smjesu, poravnati i peći u pećnici na 160℃ oko 35 min, dok kora ne požuti.
3.    Pečenu i rashlađenu beze koru iskrenuti iz lima, odstraniti papir i prerezati ju na pola kako bi se dobile dvije jednake kore.
Krema:
1.   Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa ih potom premjestiti u lončić i skuhati na pari oko 10 min. Maknuti sa vatre i ohladiti uz povremeno miješanje.
2.    Izmiksati vrhnje za šlag da bude čvrsto.
3.    Jagode očistiti i narezati na manje komadiće
4.    Sjediniti ohlađenu kremu od žumanjaka, Mascarpone, šlag i želatinu pripremljenu prema uputama na omotu. Na kraju umiješati jagode.
Premazivati kremom prvo jednu beze koru, pa potom i drugu i na kraju premazati sa malo tučenog vrhnja za šlag kojeg ste stavili na stranu prije umiksavanja u kremu.