Sastojci za 4 osobe:
250 g lisnatog tijesta
300 g mrkve
200 g sviježih zelenih mahuna
2 svježe žute paprike
30 g maslaca
120 ml suhog bijelog vina
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Povrće očistimo i operemo, mrkvu narežemo na tanke trakice, a papriku na prutiće. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta. U dvije ugrijane tave stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, u jednu tavu dodamo trakice mrkve, a u drugu prutiće paprike, začinimo solju i paprom te povrće pirjamo na srednje jakoj vatri. Nakon 4-5 minuta u obje tave ulijemo bijelo vino, pričekamo da vino ispari i tave maknemo s vatre. Lisnato tijesto razvaljamo i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, a kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale lijepu zelenu boju. Zatim mahune ocijedimo i rasporedimo ih po jednoj trećini lisnatog tijesta, na drugu trećinu stavimo pirjane paprike i na kraju pirjanu mrkvu. Sve zajedno prelijemo umakom od pirjanja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
Izvor: www.crochef.com