Juha od kestena

Sastojci:

50 dkg kestena (oko 25 dkg kada se očiste)
1 žlica maslaca
5 dkg pancete
1 mala glavica luka
1 režanj češnjaka
sol
¾ l povrtnog temeljca
3-4 kriške starog  kruha
maslinovo ulje
nasjeckani peršin

Priprema:

Kestenje skuhajte i ogulite. Luk i pancetu sitno nasjeckajte i zajedno stavite pirjati na rastopljeni maslac. Kada luk “zastakli” dodajte usitnjeni češnjak, promiješajte i zatim dodajte kestenje. Promiješajte i zalijte povrtnim temeljcem. Neka kuha 15-20 minuta.
U međuvremenu narežite kruh na kockice i stavite u tavu, kada se tava zagrije pokapajte kockice kruha maslinovim uljem, poremeno  protresite tavu kako bi se kockice kruha okrenule i popržile sa svih strana. Kuhanu juhu usitnite štapnim mikserom, ali ne u potpunosti,  neka se osjeti koji komadić kestena i pancete. Poslužite s preprženim kockicama kruha i sitno nasjeckanim peršinom.