Kolač od dunja

Biskvit

3 jaja
5 žlica šećera
100 ml ulja
200 ml mlijeka
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo
+
1 kg dunja (oko 250 ml negaziranog soka od naranče ili iscijeđeni limunov sok i voda)
oko 120 g šećera
pola čajne žlice cimeta

Krema
600 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
oko 5 žlica šećera

Dunje ogulite, režite ih na oko 3 mm debele ploške i stavljajte ih u posudu s narančinim sokom. Najbolje bi bilo da svaku dunju, odmah kad ju ogulite, narežete na ploške i stavite u sok  da ne pocrne. Povremeno promiješajte dunje u soku. Lim obložite papirom za pečenje. Papir lagano namastite i na njega složite sve ploške dunja. Ploške slažite gusto, da se malo preklapaju tako da biskvitna smjesa ne može proći između njih. Po složenim ploškama dunja posipajte šećer, te cimet. Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 10-15 min. da ploške omekšaju.
Za to vrijeme pripremite biskvitnu smjesu.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko i lagano izmiksajte. Zatim dodajte brašno s praškom za pecivo. Lim s dunjama izvadite iz pećnice i odmah ih prelijte biskvitnom smjesom. Sve vratite u pećnicu i pecite .Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi. Zatim ga istresite na pladanj obložen papirom za pečenje (na lim s kolačem stavite papir za pečenje i pladanj pa sve okrenite da kolač sklizne na pladanj – dunje trebaju biti gore, s njih odlijepite papir za pečenje). Kolač ostavite da se ohladi.

Za kremu, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding. 500 ml mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. Šećera možete staviti više ili manje, ovisno o tome koliko su dunje kisele.Vrući puding odmah rasporedite po hladnom kolaču.Kolač stavite u hladnjak da se puding ohladi i stvrdne.
Kada se ohladi i stvrdne po njemu razmažite izmiksani šlag. Kolač vratite u hladnjak da se sve dobro rashladi.