Biskvit
3 jaja
5 žlica šećera
100 ml ulja
200 ml mlijeka
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo
+
1 kg dunja (oko 250 ml negaziranog soka od naranče ili iscijeđeni limunov sok i voda)
oko 120 g šećera
pola čajne žlice cimeta
Krema
600 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
oko 5 žlica šećera
Za to vrijeme pripremite biskvitnu smjesu.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko i lagano izmiksajte. Zatim dodajte brašno s praškom za pecivo. Lim s dunjama izvadite iz pećnice i odmah ih prelijte biskvitnom smjesom. Sve vratite u pećnicu i pecite .Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi. Zatim ga istresite na pladanj obložen papirom za pečenje (na lim s kolačem stavite papir za pečenje i pladanj pa sve okrenite da kolač sklizne na pladanj – dunje trebaju biti gore, s njih odlijepite papir za pečenje). Kolač ostavite da se ohladi.
Za kremu, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding. 500 ml mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. Šećera možete staviti više ili manje, ovisno o tome koliko su dunje kisele.Vrući puding odmah rasporedite po hladnom kolaču.Kolač stavite u hladnjak da se puding ohladi i stvrdne.
Kada se ohladi i stvrdne po njemu razmažite izmiksani šlag. Kolač vratite u hladnjak da se sve dobro rashladi.