Vinski podrum Vina Belje dobio nagradu za eno-gastro turizma, a Goldberg frankovka osvojila zlatnu medalju
Vina Belje proglašena su najboljim vinskim podrumom u Slavoniji i Podunavlju i dobitnikom nagrade Bijeli grozd za eno-gastro turizam prema izboru udruge za kulturu stola G.E.T.
„Turistička ponuda Vina Belje zaokružena je priča koja obuhvaća najljepšu vinsku cestu u Hrvatskoj, suvremenu vinariju s turističkim prijemnim centrom smještenu u vinogradima te stari podrum iz 1526. godine s hrastovim bačvama, bogatom vinskom arhivom, kušaonicom vina i vinotekom. Iz godine u godinu bilježimo sve veći broj gostiju iz svih krajeva svijeta. Naša eno-gastro ponuda povezana je i s restoranom Kormoran, koji je smješten u Kopačkom ritu, i poznat je po odličnom sljubljivanju domaće baranjske kuhinje i beljskih vina.“, istaknula je Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica sektora marketinga i turizma.
Za nagradu Bijeli grozd ove godine su glasala 503 poznavatelja eno-gastro turističke ponude, a priznanja su dodijeljena za sve četiri hrvatske vinske regije: Dalmaciju, Istru i Kvarner, Bregovitu Hrvatsku te Slavoniju i Podunavlje. Uz priznanja najboljim vinarijama, dodijeljeno je i nekoliko posebnih priznanja za doprinos eno-gastro turizmu u Hrvatskoj.
Uz nagradu Bijeli grozd, Vina Belje se mogu pohvaliti i zlatnom medaljom za Goldberg frankovku berbe 2012 na nedavno održanom prvom nacionalnom ocjenjivanju vina – Vina Croatia u organizaciji HGK. Ovo iznimno vino osvojilo je zlatnu medalju i na ovogodišnjem nacionalnom ocjenjivanju vina u Sloveniji te potvrdilo da je među najboljim frankovkama koje se mogu naći na našem tržištu.