Predstava “Fešta”

Centar za kulturu Grada Belog Manastira, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH organizira gostovanje Teatra Exit s predstavom „Fešta“. Glume: Josipa Anković i Josip Ledina, koji su autori teksta i režije. Predstava će biti odigrana 20. svibnja 2021. (četvrtak) u 19.00 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu. Ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti ISKLJUČIVO u pretprodaji radnim danom od 9 do 14 sati u Centru za kulturu ili rezervirati na broj 095 383 91 39. Broj mjesta je ograničen uz obavezno poštivanje važećih epidemioloških mjera vezanih uz održavanje kulturnih programa prema preporukama HZJZ.

O predstavi:

Josipu i Josipa poznajete. Upravo ste vi sretnici koji pripadaju njihovoj užoj i široj obitelji, možda ste im prijatelji, kumovi ili tek poslovni partneri. O njima čitate u novinama, njih gledate u rubrikama slavnih, a zovete ih ako vam treba neka veza ili novac. Oni svoju bračnu obljetnicu žele podijeliti s vama i pritom vam ispričati sve svoje tajne. Oni znaju sve o vama, a na njihovoj fešti saznat ćete stvari koje niste znali o sebi.

Fešta je komedija koja progovara o neuralgijama našeg društva. Ona se na duhovit i satiričan način poigrava s neuralgičnim točkama naših ljubavnih, bračnih i rodnih odnosa, kritički propitujući identitete novije hrvatske stvarnosti zatvorene u vrtloge korupcije i nepotizma, pritom preispitujući stereotipe u koje vjerujemo. Ona je također priča o neizvjesnostima naših brakova, ali i mjesto na kojem publika nije samo nijemi promatrač, već direktan sudionik i svjedok vremena u kojem ne djeluje dovoljno.