Međunarodni dan kuhara

Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara. Na ovaj dan, kuhari širom svijeta slave i promiču ovu struku i uzmu malo više vremena kako bi se pomoglo mlađim kolegama i educirali mlađe naraštaje o važnosti i značaju zdrave prehrane.

Međunarodni dan kuhara postao je jedan od najvažnijih dana za kuhare u cijelom svijetu. Glavni cilj uspostavljanja ovog dana je bio promicanje struke. Kuhari imaju odgovornost prokrčiti put kada je u pitanju korištenje sastojaka na razuman i odgovoran način. Kao i prijašnje godine, ovogodišnja tema kampanje Međunarodni dan kuhara je Zdrava hrana za budućnost!

Uz širenje svijesti o maksimalnom iskorištavanju namirnica te smanjivanju količina hrane koja se baca kod pripreme inicijativa WACS je da se na međunarodni dan kuhara zajednice educiraju i na ekološke aspekte kuharstva.

Izvor: Hrvatski kuharski savez / pixabay