Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek organizira radionicu za proizvođače kulena, na kojoj se kroz savjetovanje i razmjena iskustava u proizvodnji želi pomoći prerađivačima mesa, kako bi unaprijedili svoju proizvodnju ove delicije Slavonije, Baranje i Srijema.
Radionica će se održati u četvrtak, 4. studenog 2021., s početkom u 9 sati, u velikoj dvorani ŽK Osijek (Europske avenije 13).
Sudionici radionice moći će čuti vrijedne informacije od vrsnih naših stručnjaka, postavljati pitanja i sudjelovati u raspravi o nekoliko tema – od namjenskog tova svinja, važnosti odabira sirovine u proizvodnji kulena, tehnologiji proizvodnje kulena – fermentaciji, dimljenju i zrenju, kao i praktičnim iskustvima iz proizvodnje i mogućem nastanku grešaka.
Na radionici sudjeluju prof. dr. sc. Goran Kušec i izv. prof. dr. sc. Vladimir Margeta, s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, izv. prof. dr. sc. Krešimir Mastanjević, s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i voditelj proizvodnje u PC Baranjka tvrtke Belje plus d.o.o. Miodrag Komlenić.
Program
9.00 – 9.30 Namjenski tov svinja – izv.prof.dr.sc. Vladimir Margeta
9.30 – 10.00 Važnost odabira sirovine u proizvodnju kulena – prof.dr.sc. Goran Kušec
10.00 – 10.30 Pauza
10.30 – 11.00 Greške u proizvodnji kulena – izv.prof.dr.sc. Krešimir Mastanjević
11.00 – 11.30 Praktična iskustva u proizvodnji – Miodrag Komlenić
foto: facebook