Večer vina i umjetnosti prvi puta kao dvodnevna manifestacija

U osječkom Perivoju kralja Tomislava održana je druga ovogodišnja Večer vina i umjetnosti koja se prvi puta održala tijekom dvije ljetne večeri (5. i 6. srpnja 2024. godine) i kao uvijek do sada privukla velik broj posjetitelja. Vinoljupcima se u šetnji Vinskim parkom pridružio i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Ovime završavamo vinski mjesec Osječko-baranjske županije, a ova je Večer vina i umjetnosti, baš kao i ona svibanjska, ponovno pokazala da je omiljena manifestacija brojnih Osječana i njihovih gostiju iz zemlje, ali i inozemstva. Drago mi je da je vinski mjesec bio pun pogodak i nešto što su brojni posjetitelji prepoznali i rado sudjelovali u organiziranim aktivnostima, jer vino je svakako jedan od naših najjačih turističkih aduta – kazao je Lukić.

Direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić objasnila je kako su odlučili Večer vina i umjetnosti prvi puta organizirati kao dvodnevnu aktivnost, s obzirom na velik broj gostiju u gradu.

Brojke kontinuirano rastu, trenutno bilježimo 10% više dolazaka i noćenja, a to je trend koji očekujemo da će se zadržati do kraja godine. Tijekom ljeta primjećujemo povećan broj primjerice Britanaca, vjerojatno zbog izravnog leta Osijek – London, a koji će moći uživati u različitim događanjima, uz naravno osvježenje na mnogobrojnim kupalištima diljem naše županije – rekla je Jurić.

Zamjenica pročelnice Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Mirela Kalazić istaknula je kako manifestacije poput Večeri vina i umjetnosti na najbolji način spajaju turizam, kulturu, umjetnost i ljubav prema vinu, a ujedno produljuje sezonu na kontinentu.  

OBŽ