Većina Darde 24 sata na 35 celzija bez struje

Nakon udara groma došlo je sinoć oko 19,30 do kvara na podzemnom kabelu, te je veći dio Darde ostao bez struje. HEP nije bio u mogućnosti hitno reagirati jer nisu imali bager kojim mogu izvršiti iskope. Radovi su nakon pomoći iz Općine Darda počeli u nedjelju ujutro.

Oglasila se i Općina Darda priopćenjem u kojem stoji  kako je načelnik Anto Vukoje dobio poziv od predstavnika HEP Beli Manastir, – “…da im izađemo u susret i damo na raspolaganje našu kombinirku i strojara, da im iskopa kabel koji je oštećen uslijed udara groma u ulici Marka Marulića u Dardi kod Osnovne škole. Od 6:30 strojar je počeo kopati rov dužine 10 metara i od tog trenutka HEP- ovi djelatnici mijenjaju kablove. Odbacujem glasine da je Općina kriva što dio mještana nema struje jer Općina s tim nema baš ništa. Mi kao Općina što smo mogli smo i učinili, jer u kriznim situacijama svima smo na raspolaganju sa svime i odmah”, oglasio se o svemu načelnik Općine Darda, Anto Vukoje.

Kako HEP nema vlastiti raspoloživi bager nije jasno kako se oko 5.000 Darđana može na ovima vrućinama ostaviti 24 sata  bez struje.

Internet stranica, preko koje je jedino moguć kontakt s HEP-om nije dostupan, a treba pohvaliti telefonski kontakt s HEP-ovom službom.