Beli Manastir – Poziv na podnošenje prijava štete od prirodne nepogode – suše

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije koji obnaša dužnost župana Mato Lukić proglasio je dana 27. kolovoza 2024. godine prirodnu nepogodu između ostalih i za područje Grada Belog Manastira zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih sušom kojom su na navedenom području izazvane štete nastale na sljedećoj imovini: višegodišnjim nasadima, šumi, ribi i poljoprivrednoj proizvodnji – prirod tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2024. godine.

Ovim putem pozivaju se svi građani (fizičke i pravne osobe) da nadležnom Gradskom povjerenstvu za štete od prirodnih nepogoda podnesu svoje prijave sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda na propisanom obrascu PN u roku od 8 dana od dana proglašenja prirodne nepogode.

Za prijavu šteta u poljoprivrednoj proizvodnji, u Obrascu za prijavu štete (Obrazac PN), u opisu imovine nužno je navesti naziv svake pojedine poljoprivredne kulture za koju se prijavljuje šteta, katastarsku općinu na kojoj se nalazi pojedina poljoprivredna kultura, površinu izraženu u hektarima, postotak oštećenja pojedine poljoprivredne kulture te MIBPG, uz ostale podatke koje je obvezno navesti u prijavi, s naznakom da je potrebno zbrojiti sve površine koje se nalaze na području Grada.

Potrebno je naglasiti da su na prijavitelji na propisanom Obrascu PN dužni upisati ukupan iznos prve procjene štete koji predstavlja okvirni iznos štete, uz napomenu da će se konkretan i konačan iznos štete utvrđivati u daljnjem postupku.

Oštećenici nastalu štetu dužni u prijaviti u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode i to na propisanom obrascu.

Propisani obrazac dostupan je na www.beli-manastir.hr i na adresi  Kralja Tomislava 53, 31300 Beli Manastir.

Uz obrazac je potrebno dostaviti: broj tekućeg ili žiro računa prijavitelja na koji će se izvršiti isplata u slučaju odobravanja štete i presliku Zahtjeva za potporu za 2024. godinu (List A i List B) kao i svu drugu dokumentaciju koja podrazumijeva raspoložive dokaze o šteti radi bržeg postupanja..

Ispunjeni obrazac potrebno je dostaviti na e-mail adresu: infograd@beli-manastir.hr ili osobno na adresu Grada Belog Manastira, Kralja Tomislava 53, Beli Manastir u propisanom roku od 8 dana.

Rješenje o proglašenje prirodne nepogode na dijelu područja Osječko-baranjske županije

Obrazac PN za prijavu štete

Obrazac – prilog uz prijavu

Obrazac – privola (izjava o suglasnosti na obradu osobnih podataka)