Obnavlja se centar Luga

Došlo je vrijeme za unapređenje jednog od naselja u Općini Bilje, što će uskoro i uslijediti, jer je nedavno potpisan ugovor o obnovi središta Luga.

Obnovljeno središte naselja je srce zajednice, gdje se ljudi mogu okupljati, održavati prijateljstva i sudjelovati u zajedničkim događajima. Lugu je zaista potrebna obnova centra, što će uskoro i uslijediti. 

– Ovo je iznimno važan i prijeko potreban projekt za Lug, jer središte naselja određuje cjelokupni izgled mjesta. Na sjednici Općinskog vijeća jednoglasno smo podržali ovu inicijativu, što nas sve iznimno veseli – izjavio je za naš list Erik Munk, član Općinskog vijeća.

Cilj nije samo poboljšanje izgleda, već i sigurnosti u prometu 

U Općini Bilje prošlog su tjedna načelnik Željko Cickaj i direktor građevinske tvrtke Gravia, Tomislav Rastija, potpisali ugovor o uređenju središta naselja. Ukupna vrijednost radova iznosi 423.985,43 eura. U realizaciji projekta zajednički sudjeluju Općina Bilje i Uprava za ceste Osječko-baranjske županije. Radovi će trajati približno četiri mjeseca. 

– Riječ je o sljedećoj fazi općinskog projekta započetog 2014. godine, kojem je cilj razvoj općinskih naselja. Počeli smo s Biljem, nastavili s Vardarcem, Kopačevom, a sada je na redu Lug. Važno je istaknuti da, osim što će centar mjesta dobiti ljepši izgled, cilj nam je i osigurati bolje uvjete za sigurnost u prometu. Radovi će započeti nakon Paprika festa, kako ne bi ometali održavanje manifestacije, a ako vremenski uvjeti dopuste, završit će početkom sljedeće godine – izjavio je za naš list Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje. 

slike: web zajednica opcine bilje

Prijevod: Izabela Šegota / Izvor: kepesujsag.com