Predstavljanje preventivnih programa sudionicima i gledateljima baranjskog Ferivi polumaratona

U organizaciji Atletskog kluba „Slavonija žito26. listopada održan je 9. Baranjski Ferivi polumaraton sa startom i ciljem u prijemnom centru Parka prirode Kopački rit.

Na ovoj sportskoj manifestaciji sudjelovali su i policijski službenici za poslove prevencije, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske u okviru preventivnih aktivnosti nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ te lokalnih preventivnih projekata „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Biciklirajmo, biciklističkom“ kojima je jedan od ciljeva promicanje zdravih životnih stilova, a posebno aktivnog bavljenja sportom.

Krajnja svrha ovih projekata je podizanje razine svijesti o odgovornosti i očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, te sigurnosti.

Zainteresirani sudionici su imali priliku postaviti pitanja i informirati se o aktualnim zakonskim propisima u neposrednoj komunikaciji s policijskim službenicima.

Za najmlađe zainteresirane sudionike je bila prezentirana radionica „Otisak prsta“, te kviz o poznavanju prometnih znakova. Oni koji su dali većinu točnih odgovora o značenju prometnih znakova, su osvojili prigodni poklon.

PUOBŽ