Šarena zimnica obitelji Bošnjak

Nakon završetka vegetacijske sezone smočnice Ljubice i Andrije Bošnjaka iz Branjinog Vrha pune su najšarenijih staklenki zimnice. U njima se nalaze najnevjerojatnije kombinacije raznog povrća, koje je lijepo za vidjeti, a još ljepše začiniti jelo sa ukiseljenom salatom. Tu se nalaze razne vrste paprika, čilija, biskupove kapice, patišona, tikvica, mahuna, krastavaca lučica i češnjaka te ajvara i pečene deverike u ulju. Sve je to plod velike volje i mašte prije svega Ljubice koja upotpunjuje uobičajeno bogatu mesnu baranjsku turističku ponudu.
U plasteniku od 300 četvornih metara prošle su godine posadili prve sadnice čilija u Baranji.  Andrija i Ljubica počeli su priču s OPG-om prije sedam godina. I to nakon što je Ljubica, bivša trgovkinja, proglašena tehnološkim viškom i ostala bez posla i nije htjela sjediti prekriženih ruku. Počela je s domaćim džemovima, a onda su na red  ajvar, punjene paprike, bundeve u tisuću verzija, torte od šljiva, likeri… Zanimljivo je da sve što rade Andrija i Ljubica sami uzgajaju u vrtu ili plasteniku, a imperativ im je na svakoj se manifestaciji pojaviti s nečim novim. Prošle su godine u Karanac došli sa želeom od vina, a ove je godine hit čili ulje od čilija i kolači sa čilijem. Prošli smo tjedan zavirili u smočnice obitelji Bošnjak, nakon čega je Ljubica ispričala ovogodišnja iskustva.