Ponedjeljak, 23 Studeni, 2020

Tate Romanova

tate romanova

Popularni splitski drive pop bend Tate Romanova prošloga petka objavio je ekskluzivno na streaming servisima debitantski studijski album Iz razloga.


"Znaju posao – njihov drive pop je mješavina klasične pop i rock glazbe ovih područja uz mnogobrojne dinamične trenutke, preokrete, koji kompletnom djelu daju veliku zanimljivost. Aranžerski i produkcijski posao vrhunski je odrađen – čistoća zvuka osvaja na prvo slušanje, nemoguće mu je odoljeti. Ljepota u profinjenosti estetike s rokerskim stavom u samoj srži jak je adut ove ekipe.", kaže prva recenzija koju je bend dobio nakon izlaska albuma od strane glazbene kritičarke portala Sound Report, Maje Trstenjak, koja nastavlja: "Vješto kombiniranje akustike i elektrike uz gotovo školsku sviračku tehniku također pridonosi kvaliteti, uz veliki potencijal za dodatnu orkestraciju svake pjesme, što je itekako očito na samom kraju jednog od singlova, baladi 'U bojama'. Laganom gradacijom kontinuirano nadograđuju glazbenu materiju, ostaju djelomično suzdržani nakon čega se okreću čistom rock'n'rollu, kao što je slučaj u 'Na rubu maha'. Pjesme posjeduju zanimljiv narativ s kojim će se zasigurno moći poistovjetiti mnogi, posebice u baladama kao što je 'Jurim' koja je izvrsna uvertira melankoličnom, ali žestokom završetku albuma s izvrsnom gitarskom solažom, 'Opet radim na beat'. Glazbeni entuzijazam i potencijal je očit, no ovo je tek početak."

Nakon uspješnih singlova nismo dugo čekali na njihov debitantski studijski album. Zaplovili su na glazbenu scenu potpisivanjem ekskluzivnog ugovora s Croatia Recordsom, a potom dokazali povjerenje najveće regionalne diskografske kuće sjajnim pjesmama Iz razloga, Osim kad ne, Prebrzo, Na radiju, Na rubu maha i U bojama. Potonja je i dalje aktualna, a prati ju odličan spot snimljen na otoku Hvaru. Na albumu se nalaze i još četiri nikad objavljene pjesme, Nakon, Zbog nas, Jurim i Opet radim na beat.


{youtube}EKoOSGWrJoA{youtube}


Glazbene Vijesti

Indira - Čudo
Petak, 20 Studeni 2020
indiraZna se da glazba pozitivno utječe na raspoloženje, a nova pjesma Čudo sigurno je prava...
In Memoriam
Petak, 13 Studeni 2020
krunoslav kico slabinacKrunoslav Kićo Slabinac, legenda tamburaške, zabavne i popularne glazbe, preminuo je u...
Susret tamburaša i orkestara
Petak, 13 Studeni 2020
 Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava27. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održat će se online putem...
tamburaski divani

Radio Baranja Uživo

Ostale vijesti

Nova pjesma TS Allegro
Ponedjeljak, 09 Studeni 2020
allegroProdao bi' ja nova je pjesma Tamburaškog sastava Allegro, prva objavljena za izdavačku kuću...
Vanna - Puna memorija
Četvrtak, 05 Studeni 2020
vannaPjesma Puna memorija novi je singl jedne od naših najboljih pjevačica, Vanne, koji je sada dobio...
Novi Dino Merlin
Petak, 30 Listopad 2020
merlin miDino Merlin, najveća regionalna zvijezda, predstavlja singl „Mi”, prvu pjesmu s novog albuma....
Mejaši - Nova godina
Petak, 30 Listopad 2020
mejasiDok su mnogi domaći glazbenici već odavno u "lockdown modu", popularni tamburaši u starkama,...
Baner

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić