Za beze koru:
• 5 bjelanjaka
• 15 dag šećera
Za kremu:
• 50 dag Mascarpone sira
• 50 ml vrhnja za šlag
• 5 žumanjaka
• 15 dag šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 vrećica želatine u prahu
• oko 60 dag jagoda
PRIPREMA:
Beze kore:
1. Za beze miksati bjelanjke dok ne budu potpuno čvrsti pa tek onda dodati šećer. Još kratko promiksati.
2. U veliki lim na papir za pečenje rasporediti smjesu, poravnati i peći u pećnici na 160℃ oko 35 min, dok kora ne požuti.
3. Pečenu i rashlađenu beze koru iskrenuti iz lima, odstraniti papir i prerezati ju na pola kako bi se dobile dvije jednake kore.
Krema:
1. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa ih potom premjestiti u lončić i skuhati na pari oko 10 min. Maknuti sa vatre i ohladiti uz povremeno miješanje.
2. Izmiksati vrhnje za šlag da bude čvrsto.
3. Jagode očistiti i narezati na manje komadiće
4. Sjediniti ohlađenu kremu od žumanjaka, Mascarpone, šlag i želatinu pripremljenu prema uputama na omotu. Na kraju umiješati jagode.
Premazivati kremom prvo jednu beze koru, pa potom i drugu i na kraju premazati sa malo tučenog vrhnja za šlag kojeg ste stavili na stranu prije umiksavanja u kremu.