Kuharica
Vegetina pogača

Za tijesto:
500 g Pšeničnog glatkog brašna
200-250 ml mlake vode
50 ml maslinovog ulja
20 g svježeg kvasca
1 žličica soli
Za nadjev:
1 limenka Pelata (800 g)
100 g luka
50 ml maslinovog ulja
100 g zelenih maslina
1 vezica peršina
timijan
bosiljak
1 žličica šećera
1 žličica Vegete
Priprema :
Luk narežite na kolutiće, pelate nasjeckajte na kockice i stavite na zagrijano ulje. Kratko propirjajte, dodajte šećer, timijan, bosiljak i žlicu Vegete. Pirjajte dok tekućina ne ispari. Na kraju dodajte narezane masline i nasjeckani peršin pa ostavite da se ohladi. Kvasac razmutite s malo šećera i tople vode te ostavite neka se diže.U prosijano brašno dodajte ulje, sol, dignuti kvasac pa uz dodavanje tople vode umijesite glatko tijesto. Razdijelite ga na dva dijela. Jedan dio tijesta razvaljajte i stavite u namazan i pobrašnjen lim (ø 32 cm). Rubove tijesta malo podignite i po površini tijesta rasporedite pripremljeni nadjev od rajčice. Drugi dio tijesta također razvaljajte i stavite ga preko nadjeva. Površinu izbodite vilicom i ostavite 10 minuta neka se diže. Pogaču pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 45 do 50 minuta. Nakon pečenja poškropite je vodom, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se malo ohladi.
< « | » > |
---|
Najave
Pokladno jahanje u Branjinom Vrhu i Popovcu
Stari običaj ”Pokladno jahanje” i ove godine se obilježava u...

Kuharica
- Kolač od dunja
- Juha od kestena
- Međimurska kava
- Torta s lisnatim tijestom
- Anabela kolač
- Kolač od jagoda
- Larina torta
- Puding od kruha
- Lagana torta sa sirom i čokoladom
- Harmonika krumpir
- Bijela bajadera
- Musaka od kelja
- Medena cimet pita
- Pureće rolice u jesenskom umaku
- Panna cotta
- Lovački gulaš
- Ljetni kolač od breskve
- Francuska pita s celerovim listom
- Teletina u limunovom soku
- Vegetina pogača
- Uskrsna torta -Slatka tajna
- Piletina u umaku od kikirikija
- Francuski krumpir
- Torta od naranče
- Pikantne buhtle