Larina torta

Larina torta


Za podlogu:

250 g integralnog keksa
120 g maslaca

Krema:

400 g ABC sira
3 jaja
200 g šećera
250 g kiselog vrhnja
250 ml slatkog vrhnja
10 listića želatine
sok i korica 1 limuna
1 mahuna vanilije ‐ srž

Postupak:

Kekse sameljite u multipraktiku, a maslac otopite. Pomiješajte maslac i kekse u zdjeli, a dobivenu smjesu dobro utisnite u kalup te ostavite u hladnjaku da se podloga stisne. Želatinu namočite u hladnoj vodi. ABC sir pomiješajte s kiselim vrhnjem,sjemenkama vanilije, sokom i koricom limuna. Smjesu dobro izradite mikserom. Jaja sa šećerom istucite na pari da se šećer otopi. Sklonite s pare, dodajte otopljenu želatinu i miksajte dok smjesa ne bude mlaka. Istučenu smjesu jaja i šećera dodajte u razrađeni sir i miješajte da se sastojci sjedine. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kremu sipajte na podlogu i spremite u hladnjak na barem 2 sata da se stisne. Tortu dekorirajte sa svježe narezanim jagodama i bobičastim voćem.