Liptovski jastučići

Za tijesto:
1 kg krumpira
250 g Revita  oštrog brašna
50 g  Revita Pšenične krupice
1 žumanjak
50 g vode (oko 3 žlice)
sol  Revita
100 g Revita glatkog brašna t(za valjanje tijesta)

Za nadjev:
 350 g mekog  Revita svježeg kravljeg sira
1 žumanjak
Revita papar
kopar ili vlasac
1 žličica biljete

 

Krumpir skuhajte u ljusci. Ocijeđeni sir, žumanjak, papar, narezani kopar ili vlasac i Biljetu zajedno dobro izmiješajte. •  Kuhani krumpir ogulite i protisnite. Dodajte žumanjak, sol, krupicu, maslac,  Revita oštro brašno pa umijesite tijesto.
•  Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto na debljinu 3-4 mm. Izrežite ga na krugove promjera 5 cm ili kvadrate i na svaki stavite nadjev od sira, preklopite tijesto i stisnite rubove. Dobivene jastučiće kuhajte u slanoj kipućoj vodi oko 15 minuta.
Kuhane liptovske jastučiće prelijte vrhnjem i pospite popečenom slaninom ili krušnim mrvicama koje ste kratko popekli na maslacu.