Biskvit:
5 žumanjaka
70 g šećera u prahu
1 vanilin šećera
5 bjelanjaka
70 g šećera
150 g glatkog brašna
Za premaz:
300 g pekmeza od marelica
Nadjev:
6 listića Dr. Oetker želatine
6 žlica likera od jaja
1/4 l slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
250 g jagoda
Za ukras:
voće po želji
Biskvit:
Kremasto izradite žumanjke, šećer u prahu i vanilin šećer. Tucite bjelanjke, pomalo im dodavajući šećer, sve dok ne dobijete čvrsti snijeg (provjerite rezanjem). Dodajte žumanjcima te oprezno promiješajte. Preko toga prosijte brašno i izmiješajte.
Masu prepolovite i svaki dio posebno ravnomjerno rasporedite po limu (30 x 35 cm) koji ste obložili masnim papirom. Stavite u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 200C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 12 minuta
Postupak pečenja ponovite još jednom s drugom polovicom biskvita.
Ispečeni biskvit odmah iskrenite na papir posut šećerom, papir za pečenje navlažite i pažljivo odvojite. Ohlađene biskvite ravnomjerno premažite pekmezom i uz pomoć papira s donje strane prema gore savijte u roladu. U papir umotanu roladu ostavite dva sata na hladnom.
Jednu roladu narežite nožem na 1 cm široke ploške, uranjajući pritom nož svako malo u vruću vodu. Posudu obložite prozirnom folijom te ju do polovice njezine visine obložite ploškicama.
Nadjev:
Pripremite želatinu po uputi na omotu i zagrijte je s likerom od jaja. Izradite slatko vrhnje te polovicu dobro izmiješajte s čokoladom. Umiješajte želatinu i sve izmiješajte s ostatkom slatkog vrhnja. Kremu i jagode naizmjence slažite u posudu. Položite ploške rolade kao dno. Ostavite 4 sata na hladnom.
Drugu roladu narežite na kose ploške, široke 1 cm. Kupolu od rolade iskrenite na pladanj i pažljivo odstranite foliju.
Preostale rolade posložite u obliku zvijezde. Izrežite voće po želji i ukrasite ljetni šešir.