LOVAČK GULAŠ (za 4 osobe)
Sastojci:
1 kg – crvenog luka
mala žlica crvene slatke paprike
dva režnja bijelog luka
2 dcl crvenog vina
2 dcl bijelog vina
soli po želji
žlica vegete
svježa crvena paprika
svježi peršinov list
0,05 konjaka
1 kg divljači
bibera na vrh žlice
lovorov list
Trajanje kuhanja 2,5 – 3 sata ovisno o kvaliteti mesa.
Izgled: Gusta juha tamno smeđe boje.
Okus: ne ljuto, između kiselog i slatkog.
Nakon što se luk, svježa paprika i bijeli luk sinto izrežu, pirjaju se na vodi dok ne omekšaju. Dodaje se meso i dolijeva voda. Nakon što prokuha dodaju se vegeta, malo svježe slatke paprike, lovorov list i biber. Nakon sat i pol dodaje se crno vino, a nakon dva bijelo vino. 15 min prije kraja dodaje se konjak i peršinov list. Količina juhe na kraju jedva prekriva meso.