Ponedjeljak, 24 Rujan, 2018

MUDRICA


Emisija za djecu ''Mudrica'' svake subote obrađuje određenu temu educirajući zabavljajući naše male slušatelje, te djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Svaka je tema obrađena na način da o njoj govore djeca u studiju uz izravno uključivanje najmlađih slušatelja koji tako aktivno sudjeluju u samoj emisiji. Teme su vezane za aktualna događanja vezana uz djecu kao što je početak i završetak školske godine, blagdanska događanja, dječja natjecanja i postignuti rezultati, knjiga, glazba, film, omiljene životinje itd. U osmišljanje i realizaciju uključena su brojna djeca osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta. Cilj emisije je dati radijskog prostora djeci koji će služiti kao njihov kutak u kojem iznose svoja mišljenja, ideje, stavove i slušaju jedni druge.

Urednica emisije je prof. Lidija Šumiga
Emisija 'Mudrica' emitira se svake subote u 09,35h.


MUDRICA 14.6.2014.
Došao je kraj školske godine, a ova Mudrica bila je temom vezana  uz ljeto i ljetne praznike.Pričica "Morski jež" poučila je naše najmlađe slušatelje kako valja biti oprezan pri kupanju u moru. Slijedili su mali savjeti kod sunčanja ( je li sunce zdravo ili štetno?) , a mali belomanastirci ispričali su nam kuda idu za vrijeme ljetnih praznika. Pri kraju emisije u nagradnoj igrici mali slušatelji, koji su se telefonski javili, imali su priliku ispričati kakvi su im planovi na ljetnim praznicima. U odjavi zaželjeli smo svim mališanima sretne i vesele praznike.


MUDRICA 7.6. 2014.
U ovosubotnjoj emisiji najavili smo razdoblje  kraja školske godine koje uvijek prati (nesretno)  pisanje testova, odgovaranja i zaključivanja ocjena.Savjetovali smo učenicima kako ispraviti loše ocjene, a od malih belomanastiraca doznali smo koji su im predmeti ove školske godine bili najdraži a koji baš i nisu. Nakon nagradne igre u kojoj su nam slušatelji pričali jesu li zadovoljni postignutim uspjehom u školi, najavili smo dva zanimljiva događaja - Dan škole "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir i Susret izviđača Slavonije i Baranje.

MUDRICA 31.5. 2014.
U ovoj emisiji govorili smo o Danu zaštite čovjekovog okoliša koji obilježavamo 5. lipnja svake godine. Poučnom pričicom u kojoj razgovaraju Zemlja i Sunce potaknuli smo mališane na brigu o okolišu.Slijedio je zanimljiv dio o promjenama klimatskih uvjeta na Zemlji (za one malo starije školarce), a na pitanje "što je klima?" dobili smo zanimljive i šaljive odgovore malih belomanastiraca. Imali smo goste iz učeničke zadruge "Mravci znalci" OŠ "Dr. Franjo Tuđman" , a tada je došla na red nagradna igrica u kojoj su nam se javili mali slušatelji i ispričali kako oni čuvaju okoliš.
Najave

Fišijada u Baranjskom Petrovom Selu
KUD „Seljačka sloga" iz Baranjskog Petrovog Sela  u subotu  06....
Dan sela Lug i Paprikafest
U petak 28. rujna započinje obilježavanje Dana sela Lug.
Koncert gudačkog kvarteta Porin
Centar za kulturu Grada Belog Manastira uz potporu Ministarstva...
Baner

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić