Sastojci
• veća glavica kelja
• 0,5 kg mljevenog mesa
• 1 glavica luka
• 1 vezica peršina
• 3-4 jaja
• vrhnje za kuhanje po ukusu
• papar, sol po ukusu
• 1 žličice slatke crvene paprike (po ukusu)
• brašno ulje krušne mrvice
Priprema
Mljeveno meso prodinstati: zagrijati ulje, zastakliti jednu glavicu sitno nasjeckanog luka, pa dodati meso. Meso posoliti i popapriti po ukusu, može se dodati i slatke crvene paprike. Dinstati otprilike pola sata na slaboj vatri, pa maknuti s vatre i posuti sitno sjeckanim peršinom.
Posudu za pečenje namastiti i obilato posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom blanišranih listova kelja, kelj prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu listova kelja. U jaja po ukusu dodati malo vrhnja (par žlica), dodati par žlica brašna (smjesa mora biti gusta otprilike kao za palačinke) i preliti po listovima kelja i mesu. Pećnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta.