Musaka od kelja

Sastojci

•    veća glavica kelja
•    0,5 kg mljevenog mesa
•    1 glavica luka
•    1 vezica peršina
•    3-4 jaja
•    vrhnje za kuhanje po ukusu
•    papar, sol po ukusu
•    1 žličice slatke crvene paprike (po ukusu)
•    brašno ulje krušne mrvice

Priprema

Kelj oprati, odvojiti listove pa ih blanišarti u ključaloj vodi (kad voda ponovno zavije, kuhati 2-3 minute). Blanširane listove ocijediti i staviti na stranu.
Mljeveno meso prodinstati: zagrijati ulje, zastakliti jednu glavicu sitno nasjeckanog luka, pa dodati meso. Meso posoliti i popapriti po ukusu, može  se dodati i slatke crvene paprike. Dinstati otprilike pola sata na slaboj vatri, pa maknuti s vatre i posuti sitno sjeckanim peršinom.
Posudu  za pečenje namastiti i obilato posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom blanišranih listova kelja, kelj prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu listova kelja. U jaja po ukusu dodati malo vrhnja (par žlica), dodati par žlica brašna (smjesa mora biti gusta otprilike kao za palačinke) i preliti po listovima kelja i mesu. Pećnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta.