Najlon pita

Sastojci:
Za tamno tijesto:

450 g pšeničnog glatkog brašna
1 prašak za pecivo
malo cimeta
1 Vanilin šećer
1 jaje
150 g šećera
5 žlica mlijeka
80 g maslaca
2 žlice meda

Za svijetlo tijesto:
5 jaja 120 g šećera
2 žlice mlake vode
naribana korica 1 limuna
100 g pšeničnog oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo

Za kremu:
140 g Pšeničnog oštrog brašna
2 Vanilin šećera
1 l mlijeka
250 g maslaca
160 g šećera u prahu
sok od 1 limuna

Priprema
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom i vanilin šećerom.
Jaje i šećer izmiješajte, dodajte mlijeko, rastopljeni maslac i med te umiješajte smjesu s brašnom prvo električnom miješalicom, a zatim rukama da dobijete tijesto pogodno za valjanje.
Tijesto podijelite na 2 dijela (da dobijete dvije kore) i razvaljajte na veličinu kalupa (40×31 cm). Pecite na okrenutom kalupu obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
Za biskvitno svijetlo tijesto žumanjke i šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Dodajte vodu, koricu limuna pa naizmjence snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Pecite u istom kalupu kao i tamne kore, obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
Kremu pripremite tako da brašno i vanilin šećer razmutite s dijelom mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte, umiješajte smjesu od brašna i kuhajte dok se ne zgusne.
Maslac sobne temperature miješajte sa šećerom u prahu, dodajte u ohlađenu kuhanu smjesu i dobro izmiješajte. Na kraju umiješajte sok od limuna.
Kolač složite tako da preko tamne kore rasporedite pola kreme, na to stavite svijetli biskvit pa preostalu kremu i završite s tamnom korom.
Kolač neka odstoji u hladnjaku do sutra, da kore omekšaju i da se mogu rezati.