Sastojci:
• 250 gr. mliječne čokolade
• 250 ml. mlijeka 2,8% m.m.
• 250 ml. slatkog vrhnja
• 5 žumanjaka
• 200 gr. šećera u prahu
• 1 velika žlica gustina
• 1 vrećica želatine
• 3 žlice vruće vode ( za želatinu)
Preljev:
• 50 gr. bijele mliječne čokolade
• 50 gr. tamne mliječne čokolade
• 1 velika žlica ulja
Priprema:
Na laganoj temperaturi zagrijati slatko vrhnje i mlijeko. Čokoladu izlomiti na kockice i preliti toplim mlijekom i vrhnjem da se sve sjedini tj. otopi. Mikserom sjediniti šećer, žumanjke i gustin dok se ne dobije kremasta masa. Zatim u tu masu dodati otopljenu čokoladu sa vrhnjem i mlijekom pa sve miješati na laganoj vatri dok ne prokuha. Kako se krema miješa ona postaje sve gušća i čvršća. Želatinu otopiti po uputama s vrećice i dodati ga kremi. Ovu kremu stavljamo u kalupe ili modle koje smo navlažili s malo vode. Modle napunjene stavljamo u hladnjak jedno 4-5 sati da se sve sjedini i očvrsne. Poslije vadimo čvrstu kremu iz kalupa i prelijevamo čokoladnom glazurom.