Panna cotta

Sastojci:
•    250 gr. mliječne čokolade
•    250 ml. mlijeka 2,8% m.m.
•    250 ml. slatkog vrhnja
•    5 žumanjaka
•    200 gr. šećera u prahu
•    1 velika žlica gustina
•    1 vrećica želatine
•    3 žlice vruće vode ( za želatinu)
Preljev:
•    50 gr. bijele mliječne čokolade
•    50 gr. tamne mliječne čokolade
•    1  velika žlica ulja

Priprema:

Na laganoj temperaturi zagrijati slatko vrhnje i mlijeko. Čokoladu izlomiti na kockice i  preliti toplim mlijekom i vrhnjem da se sve sjedini tj. otopi. Mikserom sjediniti šećer, žumanjke i gustin dok se ne dobije kremasta masa. Zatim u tu masu dodati otopljenu čokoladu sa vrhnjem i mlijekom pa sve miješati na laganoj  vatri dok ne prokuha. Kako se krema miješa ona postaje sve gušća i čvršća. Želatinu otopiti po uputama s vrećice i dodati ga kremi. Ovu kremu stavljamo u kalupe ili modle koje smo navlažili  s malo vode. Modle napunjene stavljamo u hladnjak jedno 4-5 sati da se sve sjedini i očvrsne. Poslije vadimo čvrstu kremu iz kalupa i prelijevamo čokoladnom glazurom.