Sastojci
Naribane jabuke pomješane s cimetom
Pola šalice šećera
Šalica brašna
Šalica griza
Šalica mlijeka
Jedan prašak za pecivo
4 jaja
Priprema
Suho izmiješati šalicu šećera, brašna i griza, te prašak za pecivo.
U tepsiju uliti pola šalice ulja, na to posipati pola suhe smjese i po tome namazati sav fil od jabuka i ostalu suhu smjesu.
Žlicom probosti rupe u kolaču.
U zdjelu u kojoj su bile jabuke žlicom izmješati – izlupati 4 cijela jaja s pola šalice ulja, isto toliko šećera i punom šalicom mlijeka.
Ovo uliti u izbušene rupe i po cijelom kolaču.
Peći u pećnici na 150 stupnjeva oko pola sata.
Korica mora biti rumena.
Osim jabuka možemo koristiti i drugo voće (kajsije, breskve, šljive, trešnje ili višnje)