Tijesto:
20 dkg brašna
15 dkg maslaca
1 žumanjak
1 žlica šećera
sol
Fil:
25 dkg šećera
6 jaja
25 dkg oraha
cimet
muškatni oraščići
vanilin šećer
rum
6 dkg šećera u prahu za ukras
Priprema: umijesiti prhko tijesto, kada se ohladi tanko ga razvaljati i izrezati 2 okrugla lista, jedno staviti na dno kalupa.
Jaja sa šećerom izmiješati pjesnasto, dodati mljevene orahe, cimet, struganog oraščića, vanilin šećer i rum. Sve dobro promješati i izliti u kalup na tijesto. Drugim listom tijesta prekriti kremasti fil, probosti na nekoliko mjesta i peći u štednjaku na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Pečenu tortu posipati šećerom. Nožem napraviti mrežu u šećeru, zagrijati nož i pritisnuti na šećer da se otopi.
Dobar tek!