Prhka torta od oraha

Tijesto:

20 dkg brašna

15 dkg maslaca

1 žumanjak

1 žlica šećera

sol

 

Fil:

25 dkg šećera

6 jaja

25 dkg oraha

cimet

muškatni oraščići

vanilin šećer

rum

6 dkg šećera u prahu za ukras

 

Priprema: umijesiti prhko tijesto, kada se ohladi tanko ga razvaljati i izrezati 2 okrugla lista, jedno staviti na dno kalupa.

Jaja sa šećerom izmiješati pjesnasto, dodati mljevene orahe, cimet, struganog oraščića, vanilin šećer i rum. Sve dobro promješati i izliti u kalup na tijesto. Drugim listom tijesta prekriti kremasti fil, probosti na nekoliko mjesta i peći u štednjaku na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Pečenu tortu posipati šećerom. Nožem napraviti mrežu u šećeru, zagrijati nož i pritisnuti na šećer da se otopi.

 

Dobar tek!