Punč-kuglice u umaku od jagoda

Sastojci:
6 jaja
20 g maslaca
150 g šećera Revita
150 g Revita brašna

30 g kandirane korice naranče
30 g grožđica Revita
40 g lješnjaka
4 žlice marmelade od marelica
0,6 dl ruma
1 žlica ribane čokolade za kuhanje
1 žličica Revita kakaa
sok od 2 naranče i 1 limuna

Umak od jagoda:
500 g jagoda
50 g šećera Revita

 

Pećnicu ugrijte na 180°C. Plitki lim za pečenje biskvita obložite papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, zatim žumanjke pjenasto izlupajte sa šećerom. Od snijega izlupajte tvrdi snijeg. Omekšajte maslac pa ga primiješajte pjenastoj smjesi od žumanjaka. Primiješajte još i snijeg te postepeno dodajte Revita brašno. Smjesu namažite na pripremljeni lim obložen papirom i pecite 20 minuta. Ohlađeni biskvit izlomite na manje komade .Stavite ih u prikladnu zdjelu i dodajte preostale sastojke, zatim rukom umjesite jednoličnu masu. Ostavite je da kratko odstoji.
Očišćene i oprane jagode sitno nasjeckajte, nekoliko cijelih ostavite za ukras. Jagode zakuhajte sa Revita šećerom i štapnim mikserom izmutite u gusti umak. Pomoću navlaženih dlanova oblikujte malene okruglice. Složite ih na desertne tanjure i prelijte ohlađenim umakom od jagoda. Sve ukrasite cijelim jagodama i listićima metvice.