Veseli šaran (glavno jelo),

Sastojci:
za 4 osobe:
šaran od 1,4 kg
0,3 l ulja
0,05 kg češnjaka (5dkg)
0,02 kg papra Revita (2 dkg)
0,1 kg riže iz Revita programa
0,2 kg svježe rajčice
0,2 kg luka
0,2 kg svježe  paprike
0,2 kg krumpira
0,1 kg suhe slanine
0,05 kg sira trapista
0,1 kg riblje mliječi
0,2 kg kisela vrhnja
1 jaje
0,04 kg crvene mljevene Revita paprike
1 vezica peršinova lista
Biljeta, Revitina sol
 

 

 

Gruba i fina priprema:
Šarana pažljivo očistimo od ljuske, izvadimo mu iznutrice, operemo ga i posebno odvojimo mliječ. Očišćenog šarana posolimo, popaprimo Revitinim začinima te uz pomoć Biljete namažemo iznutra i izvana. Napravimo nekoliko okomitih rezina i u njih postavimo tanke listiće suhe slanine i svježe rajčice.
Prigotavljanje nadjeva i ribe:
Na ulju pirjamo sitno sjeckani luk i riblju mliječ s dodacima svježe paprike rezane na kockice. Podlijemo bijelim vinom (graševinom), dodamo Revita rižu i jaje. Masu začinimo po ukusu. Šarana ispunimo ovim nadjevom, položimo u plitku posudu, prelijemo uljem i vinom, te ukrasimo povrćem. Pečemo u zagrijanoj pećnici približno 25 minuta. Nakon toga šarana prelijemo kiselim vrhnjem kojem smo dodali crvenu Revita papriku, a od sira trapista napravimo mrežicu koju položimo preko ribe. Nakratko zapečemo u pećnici. Poslužimo na pladnju ukrašenom povrćem, kolutima limuna i sitno sjeckanim peršinom.