U dida Mikinom dvoru u Duboševici pripremale su se vrhunske delicije – Mjesec baranjske kuhinje

Mjesec baranjske kuhinje počeo je 5. listopada i traje do 26. listopada 2024. godine.

Tijekom cijelog mjeseca iskusni baranjski kuhari na rustikalnim i šarmantnim domaćinstvima diljem Baranje, pokazat će Vam kako pretvoriti jednostavne sastojke u autentična baranjska jela.

Proteklog vikenda radionice su se održale u Duboševici, malom selu uz granicu s Mađarskom.

Domaćin je bio Marko Horvat, vjerni čuvar tradicijskih jela, i svega što ima veze sa tradicijom te se svim sredstvima bori kako običaji njegovog kraja ne padnu u zaborav.

Posjetitelji u Duboševici imali su priliku naučiti kako se priprema

  • Gra u zemljanom loncu
  • Suva riba s krompama
  • Rezanci s makom

Prijave za nadolazeće radionice putem linka:

https://forms.gle/XTysirVujqZY6L5NA

Vidimo se!

Galeriju fotografija možete pogledati na ovom linku.