Mjesec baranjske kuhinje počeo je 5. listopada i traje do 26. listopada 2024. godine.
Tijekom cijelog mjeseca iskusni baranjski kuhari na rustikalnim i šarmantnim domaćinstvima diljem Baranje, pokazat će Vam kako pretvoriti jednostavne sastojke u autentična baranjska jela.
Proteklog vikenda radionice su se održale u Duboševici, malom selu uz granicu s Mađarskom.
Domaćin je bio Marko Horvat, vjerni čuvar tradicijskih jela, i svega što ima veze sa tradicijom te se svim sredstvima bori kako običaji njegovog kraja ne padnu u zaborav.
Posjetitelji u Duboševici imali su priliku naučiti kako se priprema
- Gra u zemljanom loncu
- Suva riba s krompama
- Rezanci s makom
Prijave za nadolazeće radionice putem linka:
https://forms.gle/XTysirVujqZY6L5NA
Vidimo se!
Galeriju fotografija možete pogledati na ovom linku.