Ponedjeljak, 17 Lipanj, 2019

Najbolja poduzetnička ideja 2018.


Poslovna ideja „Pansion za kućne ljubimce“ Obrta za savjetovanje i usluge „Alarius“ vlasnice Selme Đurić iz Osijeka proglašen je za „Najbolju poduzetničku ideju“ Osječko-baranjske županije u prošloj godini. Riječ je o realizaciji jedne od mjera poticanja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva koju Županija organizira već 12 godina.

Nakon objave javnog poziva i obrade pristiglih prijedloga, izbor najboljih provelo je županijsko stručno povjerenstvo, u čijem sastavu su i predstavnici drugih sponzora - Cestinga d.o.o., Slatinske banke d.d. i HGK Županijske komore Osijek. Ukupni fond nagrada iznosi 44.000,00 kuna, od kojih je za prvu nagradu izdvojeno 10.000,00 kuna, drugu 8.000,00 kuna, treću 6.000,00 kuna, dok je 10 ideja nagrađeno sa po 2.000,00 kuna. Na prigodnoj svečanosti u sjedištu Županije u Osijeku nagrade je uručio župan Ivan Anušić.
Lijepo je vidjeti mlade ljude koji se odvaže ući u poduzetništvo, što je i nama potvrda da smo na pravom putu i da tako trebamo nastaviti. Cilj Najbolje poduzetničke ideje nije samo dodjela financijskih nagrada nego želja da sve mlade koji imaju poduzetničku ideju potaknemo i ohrabrimo da krenu u poduzetničke vode, stvaraju svoj posao i angažiraju cijelo društvu u tomu. Budućnost Hrvatske je u malim poduzetnicima, obrtništvu i OPG-ovima, njihov rad treba poticati, što i na ovaj način čini Osječko-baranjska županija zajedno s drugim sponzorima, a rezultirat će konkretnim idejama od kojih će se neke implementirati u život Županije i Hrvatske - rekao je župan Anušić. Dodao je kako je jedan broj dosadašnjih dobitnika nagrada za najbolju ideju iskoristio dobivena sredstva za početak poslovanja i novo zapošljavanje, pojedini dobitnici su unaprijedili svoju ideju i doveli je u viši stupanj gotovosti, posebice inovatori, ali su svi dobivena sredstva i nagradu iskoristili kao dodatni poticaj u svom daljem radu i napretku.

Druga nagrada pripala je Marku Careviću iz Osijeka za „DolorLux - pametno svjetlo za bicikl“, treća Antoniji Čalić i Sanji Arambašić iz Višnjevca za Društvenu igru #S4F #SMART4FUTURE, a ostalih 10 nagrađenih su Zvonimir Vakanjac (Osijek) za 2bFit aplikaciju (aktivniji život stimulacijom nagrada), Dental Clinic d.o.o. Osijek za Dental Clinic (platforma/aplikacija za upravljanje terminima), Iva Pavlović (Osijek) iz Obrta Zdravi gric za ideju proizvodnje i prodaje čipsa od raštike, mrkve i kupusa, Damir i Mirela Mićan (Đakovo) za Enterbiz.hr - Online burza poduzetništva, ABAKUS d.o.o. Osijek za Školu mentalne aritmetike "Malac genijalac", Goran Walter (Erdut) za Glamping (glamurozni kamping), Eva Bošković (Bistrinci) za Rječnik/rokovnik za učenje vokabulara na stranom jeziku, Mladen Mamić (Valpovo) i Damir Weber (Belišće) za Razvoj i komercijalizacija prodajnog software-a za FMCG industriju, PATRIOT BROTHERS, obrt za turizam i usluge, vlasnika Filipa i Brune Bučanovića (Bilje) za Turistički najam E-skutera te Future Vision j.d.o.o. Osijek za Winestem (Sustav za nadzor vinskih podruma)
U ime ostalih sponzora ovog županijskog projekta svim nagrađenima i sudionicima čestitao je predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević, koji je naglasio kako je prošle godine na području Županije registrirano 400 novih j.d.o.o., što je potvrda interesa i mogućnosti za razvoj poduzetništva, a za čiju je uspješnost dakako prvo potrebna dobra poduzetnička ideja.  
Inače, u dosadašnjih 12 natječaja ukupni fond nagrada je iznosio 1.227.000,00 kuna, od čega je Osječko-baranjska županija osigurala 259.000,00 kuna, a ukupno je pristiglo 668 prijava za najbolju poduzetničku ideju.


Radio Baranja Uživo

Posljednje Vijesti

Projekti kanalizacije u Baranji
Srijeda, 24 Travanj 2019
Za sada u Baranji mogućnost priključka na kanalizaciju imaju mještani Belog Manastira,...
8. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
Utorak, 16 Travanj 2019
Na održanoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški...
Rob: Bazeni možda iz Intervencijskog plana
Utorak, 16 Travanj 2019
Nakon novih pregovora u Ministarstvu regionalnog razvoja postalo je izgledno, kako bi...

Ostale vijesti

Budi se poslovna zona u Bilju
Petak, 12 Travanj 2019
Točno prije dvije godine tvrtka Ricardo je predstavila dvije investicije vrijedne 4,5 milijuna...
Natječaj za dodjelu potpora u poljoprivredi
Petak, 12 Travanj 2019
Grad Beli Manastir raspisao je natječaj za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Grada...
Novi projekti energetske obnove OBŽ
Srijeda, 10 Travanj 2019
Na konferenciji za medije u Osječko-baranjskoj županiji župan Ivan Anušić sa suradnicima...
400 nezaposlenih manje nego u ožujku
Srijeda, 10 Travanj 2019
Početak sezonskih radova donio je zastavljanje porasta nezaposlenih u Baranji, a s obzirom na...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić