Subota, 20 Srpanj, 2019

Održana manifestacija „Obiteljski dan – biciklijada Baranja 2019“Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, desetu godinu za redom održana je manifestacija „Obiteljski dan - biciklijada Baranja 2019“ u organizaciji udruge Udruženje „Baranja“ i partnera. Partneri biciklijade koji su financijski potpomogli događaj su Općina Bilje, Općina Popovac i Osječko-baranjska županija.
Oni su i ove godine prepoznali značaj i važnost projekta za lokalnu zajednicu. U provedbu projekta pozvane su i Osnovna škola Kneževi Vinogradi i Osnovna škola „Matija Gubec“ Čeminac koje su delegirale rute biciklista iz Čeminca i Kneževih Vinograda od 9:30 sati, a u Grabovcu u 10:00 sati obje grupe su se spojile i zajedno krenule prema odredištu u Lugu, na lokaciji Petefi Šandora 146 (Mađarska kuća).
Tijekom cijele biciklističke rute bila je osigurana policijska pratnja od strane Policijske uprave Osječko-baranjske županije. Uz prigodan program bio je osiguran ručak za sve posjetitelje. Program je pretežito uključivao natjecateljske igre kao što su: nošenje jaja u žlici, skakanje u vreći, potezanje užeta, vrtni čovječe ne ljuti se, skupljanje kapica i vožnja spretnosti. Velik interes publike i natjecatelja  bio je i za karaoke SHOW koji je vodila udruga Snaga kulture Osijek. Najuspješniji natjecatelji dobili su prigodne nagrade.

U ime Policijske uprave Osječko-baranjske županije gosp. Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Beli Manastir, održao je edukaciju na temu „Biciklisti u prometu“. Također, Općinsko društvo Crvenog križa Darda je osiguralo pratnju biciklista, a na odredištu je provodilo mjerenje tlaka i šećera u krvi za sudionike.  

Udruženje „Baranja“ kao korisnik projekta iz programa „ZAŽELI“ se uključila i u „Dane otvorenih vrata udruga“ koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Manifestacija ima cilj informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Na Danu otvorenih vrata pod nazivom „Izvaninstitucionalni oblici socijalne skrbi za starije osobe“ bila je prilika da se upoznaju građani s projektima koje ova udruga provodi. Uz sav spomenuti program održana je i supervizijska radionica za 25 žena iz projekta „Pomoć sebi i drugima“ iz pozivnog programa „ZAŽELI – program zapošljavanja žena“ na lokaciji Doma kulture u Lugu - Kockica.

Na kraju programa biciklijade dodijelila su se priznanja svim partnerima, ali i angažiranim pojedincima.

Tekst i foto:Udruženje Baranja

Najave

6. Ljeto mladih
Savjet mladih Grada Belog Manastira u suradnji s TZ...
Raspred reciklažnog dvorišta
Mobilno reciklažno dvorište na području Općine Kneževi...
Tarda festival
Festival glazbe, ruha i hrane Tarda i ove će se godine...

Radio Baranja Uživo

Posljednje Vijesti

Pametno stablo
Utorak, 16 Srpanj 2019
Postavljeno je prvo pametno stablo u Osijeku kraj kojega se postavlja još i pet...
Svjetska inovacija iz Osijeka
Srijeda, 10 Srpanj 2019
U segmentu video naočala za upravljanje i vožnju dronovima i drugim bespilotnim...
51. Ljeto valpovačko
Petak, 05 Srpanj 2019
Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva Ljeto valpovačko dobro je poznata i...

Ostale vijesti

Ponovo radi fontana
Četvrtak, 27 Lipanj 2019
Nakon 10 godina konačno je na Trgu slobode u Belom Manastiru proradila fontana. Podsjećamo kako...
Etno susreti Bilje
Utorak, 18 Lipanj 2019
U parku dvorca Eugena Savojskog u Bilju u subotu i nedjelju (15. i 16. lipnja) održani su...
Put svile u Belom Manastiru
Nedjelja, 16 Lipanj 2019
Ova godina obilježava se kao hrvatsko-kineska godina kulture i turizma te ju je stoga potrebno...
Ispraćaj maturanata uz Quadrillu
Srijeda, 22 Svibanj 2019
Grad Beli Manastir ponovno je organizirao prigodno druženje za maturante i njihov ispraćaj na...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić