Četvrtak, 23 Svibanj, 2019

Održana manifestacija „Obiteljski dan – biciklijada Baranja 2019“Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, desetu godinu za redom održana je manifestacija „Obiteljski dan - biciklijada Baranja 2019“ u organizaciji udruge Udruženje „Baranja“ i partnera. Partneri biciklijade koji su financijski potpomogli događaj su Općina Bilje, Općina Popovac i Osječko-baranjska županija.
Oni su i ove godine prepoznali značaj i važnost projekta za lokalnu zajednicu. U provedbu projekta pozvane su i Osnovna škola Kneževi Vinogradi i Osnovna škola „Matija Gubec“ Čeminac koje su delegirale rute biciklista iz Čeminca i Kneževih Vinograda od 9:30 sati, a u Grabovcu u 10:00 sati obje grupe su se spojile i zajedno krenule prema odredištu u Lugu, na lokaciji Petefi Šandora 146 (Mađarska kuća).
Tijekom cijele biciklističke rute bila je osigurana policijska pratnja od strane Policijske uprave Osječko-baranjske županije. Uz prigodan program bio je osiguran ručak za sve posjetitelje. Program je pretežito uključivao natjecateljske igre kao što su: nošenje jaja u žlici, skakanje u vreći, potezanje užeta, vrtni čovječe ne ljuti se, skupljanje kapica i vožnja spretnosti. Velik interes publike i natjecatelja  bio je i za karaoke SHOW koji je vodila udruga Snaga kulture Osijek. Najuspješniji natjecatelji dobili su prigodne nagrade.

U ime Policijske uprave Osječko-baranjske županije gosp. Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Beli Manastir, održao je edukaciju na temu „Biciklisti u prometu“. Također, Općinsko društvo Crvenog križa Darda je osiguralo pratnju biciklista, a na odredištu je provodilo mjerenje tlaka i šećera u krvi za sudionike.  

Udruženje „Baranja“ kao korisnik projekta iz programa „ZAŽELI“ se uključila i u „Dane otvorenih vrata udruga“ koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Manifestacija ima cilj informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Na Danu otvorenih vrata pod nazivom „Izvaninstitucionalni oblici socijalne skrbi za starije osobe“ bila je prilika da se upoznaju građani s projektima koje ova udruga provodi. Uz sav spomenuti program održana je i supervizijska radionica za 25 žena iz projekta „Pomoć sebi i drugima“ iz pozivnog programa „ZAŽELI – program zapošljavanja žena“ na lokaciji Doma kulture u Lugu - Kockica.

Na kraju programa biciklijade dodijelila su se priznanja svim partnerima, ali i angažiranim pojedincima.

Tekst i foto:Udruženje Baranja

Najave

Četvrto predavanje „Grof Monte Cristo – položaj žene i ženski likovi“
Centar za kulturu Grada Belog Manastira organizira...
Vlaška posla-predstava
Centar za kulturu Grada Belog Manastira, organizira...
Baranja Trail
Baranja night trail je noćna utrka ukupne duljine 13 i...

Radio Baranja Uživo

Posljednje Vijesti

Otvara se reciklažno dvorište u Dardi
Srijeda, 22 Svibanj 2019
Dugo očekivano i 2 milijuna kuna vrijedno reciklažno dvorište u Dardi u ponedjeljak...
Ispraćaj maturanata uz Quadrillu
Srijeda, 22 Svibanj 2019
Grad Beli Manastir ponovno je organizirao prigodno druženje za maturante i njihov...
Potpredsjednik Vlade Štromar u Bilju
Utorak, 21 Svibanj 2019
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara...

Ostale vijesti

Petric i Rob u Brifingu
Utorak, 21 Svibanj 2019
Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, Intervencijski plan, bazeni, Sportski park, vatrogasna...
Manifestacija"Kulturne raznolikosti, kulturno...
Utorak, 21 Svibanj 2019
ODCK Darda organiziralo je još jednu u nizu manifestacija. Manifestacija pod nazivom "Kulturne...
Dan zdravih gradova
Petak, 17 Svibanj 2019
Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije u okviru programa...
Nastavlja se smanjivanje nezaposlenosti
Četvrtak, 16 Svibanj 2019
Svibanj je donio daljnje smanjenje nezaposlenosti u Baranji. S današnjim danom u evidenciji...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić