Nedjelja, 22 Srpanj, 2018

Vlada u Osijeku: 2 milijarde kuna za hrvatski istok


Na sjednici hrvatske Vlade održane u Osijeku usvojen je niz odluka važnih za Osječko - baranjsku županiju. Sjednici su pored župana Ivana Anušića nazočili čelnici svih gradova obuhvaćenih projektima, gradonačelnik slavljeničkog Osijeka Ivan Vrkić i Belog Manastira Tomislav Rob. Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte iz područja prometa i infrastrukture, gospodarstva, poduzetništva i obrta, uprave i regionalnog razvoja u vrijednosti preko 2 milijarde kuna. Premijer Andrej Plenković naglasio je kako je to poruka Vlade cijeloj Slavoniji i svim našim ljudima koji ovdje žive.Župan Ivan Anušić poručio je kako ova sjednica pokazuje da je Vlada posvećena ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske. Istaknuo je da je Vlada nizom projekata kroz Projekt Slavo nija, Baranja i Srijem pokazala da joj je razvoj regije prioritet i da želi pomoći istočnoj Hrvatskoj, koja je gospodarski i demografski najugroženija hrvatska regija.Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je Osijek ove godine najuspješnije kontinentalno turističko središte, koje slavi 231. rođendan.
Ovo je način da u razvoju uhvatimo korak s ostalim razvijenim dijelovima države, poručio je Vrkić premijeru.Po završetku sjednice Vlade potpisano je 19 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Među njima je i grad Beli Manastir, čiji je gradonačelnik Rob potpisao ugovor s ministricom regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac i ravnateljem SAFU-a Tomislavom Petricom o provedbi intervencijskog plana.
Ministar prometa Oleg Butković je ugodno iznenadio, posebno Baranjce o najavi nastavka gradnje koridora 5 C kroz Baranju već slijedeće godine u cilju potpunog završetka kroz Baranju do mađarske granice.Od ostalih odluka Vlade treba izdvojiti mjere radi rješavanja problematike dezinsekcije komaraca u Parku prirode Kopački rit,a dana je suglasnost Hrvatskim šumama o darivanju dvorca u Bilju. Premijer Plenković uručio je prvih 40 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Program zapošljavanja žena „Zaželi".

Baner

Posljednje Vijesti

Predstavljena kampanja 'Zaposli se u Hrvatskoj'
Srijeda, 30 Svibanj 2018
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavili...
Radni sastanak s čelnicima LAG-ova
Utorak, 29 Svibanj 2018
U sjedištu Osječko-baranjske županije i uz nazočnost župana Ivana Anušića i njegova...
Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta
Srijeda, 23 Svibanj 2018
Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s...
O Stanoupravi u Brifingu
Utorak, 22 Svibanj 2018
Stanje stambenog fonda u Baranji o kojem skrbi tvrtka Stanouprava, hitne intervencije,...
Radovi na vrtiću u Dardi, ugovori za sve...
Četvrtak, 17 Svibanj 2018
Sve baranjske općine, osim Čeminca i grad Beli Manastir potpisali su jučer Ugovore o...

Ostale vijesti

O Stanoupravi u Brifingu
Utorak, 22 Svibanj 2018
Stanje stambenog fonda u Baranji o kojem skrbi tvrtka Stanouprava, hitne intervencije, vila...
Radovi na vrtiću u Dardi, ugovori za sve...
Četvrtak, 17 Svibanj 2018
Sve baranjske općine, osim Čeminca i grad Beli Manastir potpisali su jučer Ugovore o...
Baranjski vodovod u Brifingu
Utorak, 15 Svibanj 2018
Poslovanje i ulaganja u Baranjski vodovod, bile su teme emisije Brifing. Direktor Mario Kovač...
Konferencija "Razvoj održivog kontinentalnog...
Srijeda, 02 Svibanj 2018
Na poziv hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu Ivice Tolića delegacija Osječko-baranjske...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić