Utorak, 15 Listopad, 2019

Belje stavlja na prodaju zemljište poslovne zone Bilje


Republika Hrvatska je Općini Bilje  darovala  zemljište u svrhu izgradnje poduzetničke zone, a sve u cilju poticanja poduzetništva i investiranja na  području Općine Bilje. Potpisivanjem Ugovora o darovanju, Općina Bilje je preuzela obvezu darovano zemljište privesti poslovnoj namjeni poslovne zone.Tako je između Općine Bilje i Belja d.d sklopljen ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta uz uvjet da kupac isto privede proizvodnoj i gospodarskoj namjeni izgradnjom gospodarskih objekata u određenom roku. Kako su se rokovi ispunjavanja ugovornih obveza pomicali i produljivali Općina Bilje se dodatkom ugovora dodatno zaštitila.Zadnje produženje roka za ispunjenje ugovornih obveza nastupilo je kada je Općinsko vijeće Općine Bilje prihvatilo razloge Belja d.d.  te je izašlo u susret Belju d.d. i odobrilo produženje Ugovora i odredilo novi rok, detaljno utvrdivši uvijete pod kojima se odobrava produženje roka za ispunjenje ugovorenih obveza dvije godine od potpisa Dodatka no i nadalje, uz zabranu otuđenja i opterećenja po predmetnom kupoprodajnom ugovoru. Međutim događa se da se to zemljište sada prodaje. Načelnik općine Željko  Cickaj kaže kako je zemljište opterećeno kreditom.


Preuzete obveze od strane Belja nisu ispunjene, a u tom slučaju Prodavatelj Općina Bilje , ima pravo na jednostran raskid kupoprodajnog ugovora.Nastojeći stvoriti povoljnu klimu za razvoj poduzetništva s jedne strane, a u isto vrijeme svjesna potrebe stavljanja u funkciju darovane imovine, Općina Bilje je poticala, kontaktirala i surađivala sa investitorima u Poslovnoj zoni vodeći se načelom dobrog gospodara i štiteći javni interes i interes Općine Bilje. Posebno se ističe da je za sve vrijeme posjeda od 2008. godine Belje d.d. koristilo zemljište za poljoprivrednu proizvodnju, ubiralo plodove i ostvarivalo državne poticaje na isto, koristeći tako zemljište u Zoni protivno ugovorenoj namjeni, a na što  ih  se stalno i uporno upozoravalo, sve bez plaćanja ikakve naknade stvarnog korištenja, ostvarujući tako značajnu imovinsku korist na štetu Općine Bilje i javnog interesa ističe načelnik Cickaj.
Dopis


Posljednje Vijesti

Baranjska čistoća plaća 0,20 kn/kg za papir
Utorak, 17 Rujan 2019
Od srijede, 18. rujna svi korisnici Baranjske čistoće mogu donijeti otpadni papir na...
Bazeni do iduće kupališne sezone
Utorak, 17 Rujan 2019
Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća dana je suglasnost za odabir najpovoljnije...
Demografske mjere Grada Belog Manastira
Utorak, 17 Rujan 2019
Grad Beli Manastir još se u ožujku ove godine uključio u projekt Osječko-baranjske...

Ostale vijesti

OBŽ: Potpora za poduzetnice
Nedjelja, 15 Rujan 2019
U cilju stvaranja pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva...
45,7 milijuna kuna za poljoprivrednike
Utorak, 10 Rujan 2019
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prisustvovala je potpisivanju 146 novih ugovora iz...
Savjet za Slavoniju i Baranju
Srijeda, 04 Rujan 2019
Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, održana je jučer u Orahovici, a premijer Andrej...
Županija preuzima poslove Ureda državne uprave
Subota, 31 Kolovoz 2019
Ministar uprave Ivan Malenica i državna tajnica Josipa Rimac, održali su radni sastanak sa...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić