Ponedjeljak, 26 Listopad, 2020

Mario Kovač novi direktor Vodovoda

Mario Kovac

Novi direktor Baranjskog vodovoda je Mario Kovač, odlučila je danas skupština sa Markom Bogatićem na čelu, kao 50 postotnog predstavnika Belog Manastira i uz potporu Atile Bognara kao 10 postotnog predstavnika Općine Petlovac. Protiv su bili načelnik Općine Popovac Zoran Kontak i Vedran Kramarić donačelnik Općine Kneževi Vinogradi. Načelnici Općina Draž i Čeminac Stipan Šašlin i Zlatko Pinjuh napustili su sjednicu nezadovoljni činjenicom da se nije pojavio Zoran Kranjčec i činjenicom da je ponovno presudila stranačka pripadnost Maria Kovača (SDP).
Strančarenje je i dovelo Baranjski vodovod u ovakvu nezavidnu situaciju, rekli su Šašlin i Pinjuh prije napuštanja sjednice.
Unatoč njihovom odlasku Bogatić i Bognar činili su 60 posto vlasničkog udjela i izglasali Kovača za direktora. Bogatić je to obrazložio potrebom za što hitnijim izborom kako bi se potpisali ugovori neophodni za funkcioniranje tvrtke. Ipak najveća su nepoznanica reference Maria Kovača, koje je obrazložio Bogatić.

Mario Kovač je voditelj komercijale u osječkoj tvrtki Grafika 10 godina i ako se u 10 godina nije naučio posao neće ni naučiti. On je član SDP-a, a mi kao većinski vlasnici imamo pravo izabrati na čelo gradske tvrtke, čovjeka od povjerenja. Nije bilo smisla niti potrebe produžavati agoniju tvrtke,
rekao je Bogatić.U ime 4 općine Popovac, Kneževi Vinogradi, Čemina i Draž stavove i zahtjeve za imenovanjem Damira Paulića govorio je načelnik Općine Popovac Zoran Kontak. Vrijeme je da stavimo politiku i stranačke pripadnosti na stranu i smatramo da danas nije izabran direktor koji ima najbolje kompetencije. Mi nismo mogli utjecati na ovu odluku, a novi direktor s obzirom na stanje u Vodovodu morat će slikovito rečeno ne samo zasukati rukave nego i skinuti majicu pa se baciti u vatru. Bojimo se kako je ovo loš izbor, rekao je Kontak.Nakon što je sredinom prosinca na sjednici Skupštine Baranjskog vodovoda direktor Alen Hranić je podnio ostavku, raspisan je novi natječaj za to najkontroverznije direktorsko mjesto. Od 14 prijava za novog direktora Vodovoda, samo su 4 prijave prihvaćene i to dvojice dosadašnjih direktora Zvonka Vlaheka i Damira Paulića, Đure Novoselića i Maria Kovača. Nakon što je Zoran Kranjčec jučer podnio ostavku bilo je upitno održavan je današnje sjednice, pa je imenovan na njegovo mjesto drugi dogradonačelnik Marko Bogatić. Uoči sjednice stiglo je i priopćenje Đure Novoselića, u kojem stoji kako povlači svoju prijavu na natječaj za izbor direktora Baranjskog vodovoda.

Ne želim biti sudionik "političko pravnog karnevala demokracije" na način koji to čini grad Beli Manastir i njegov gradonačelnik. O svemu ću se naknado opširnije očitovati, stoji u Novoselićevoj izjavi.

Radio Baranja Uživo

Ostale vijesti

Bogatić o Čistoći i Stanoupravi
Petak, 09 Listopad 2020
U ožujku 2019. godine Grad Beli Manastir dodijelio je Potporu Baranjskoj čistoće u iznosu od 1.2...
Jankovics o novoj Upravi Belja
Petak, 09 Listopad 2020
robert jankovicsSaborski zastupnik Robert Jankovics u saboru je progovorio o nedavnoj promjeni na čelu tvrtke...
Još dva milijuna kuna za poduzetnike
Petak, 09 Listopad 2020
Na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje...
U Brifingu o baranjskom turizmu
Srijeda, 07 Listopad 2020
Baranjski je turizam zbog epidemije doživio pad od skoro 50 posto boja noćenja i posjeta. Brojke...
Baner

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić