Srijeda, 21 Kolovoz, 2019

22. Smotra Sveučilišta u Osijeku


22. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održat će u četvrtak 13. i petak 14. prosinca 2018. godine od 10:00 do 18:00 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti, Vladimira Preloga 1, Sveučilišni kampus.

Smotra Sveučilišta se organizira za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, sveučilišnim i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja.

Na Smotri će se predstaviti 12 fakulteta (Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Strojarski fakultet, Akademija za umjetnost i kulturu i 4 Odjela (Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju i Odjel za matematiku).
Na Smotri će se predstaviti Gradska i sveučilišna knjižnica, Studentski centar u Osijeku i Slavonskom Brodu, sveučilišne ustanove, čija djelatnost osigurava potreban standard visokog obrazovanja, Studentski zbor i Studentske udruge i Hrvatski zavod za zapošljavanje –Regionalni ured Osijek.
Novost u ovogodišnjem programu Smotre je predstavljanje područja znanosti/umjetnosti kroz predavanja i radionice pojedinih sastavnica Sveučilišta prema utvrđenom rasporedu.

Otvorenje smotre je u četvrtak, 13. prosinca s početkom u 11 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti. Kratka motivacijska obraćanja maturantima održat će:
Matija Gracin, mag.ing.el.techn.inf., direktor razvoja Rimac automobili
Predavanje/prezentacija: Kreiraj svoju budućnost u Hrvatskoj

Izv.prof.dr.sc. Krešimir Purgar, Akademija za umjetnost i kulturu
Predavanje/prezentacija: Humanizam- trajna vrijednost za vrijeme koje dolazi

Drugog dana smotre, 14. prosinca maturanti će moći razgledati izložbene prostore na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti od 10 do 18 sati, te će se istoga dana održavati radionice na sastavnicama  prema utvrđenom rasporedu :  http://www.unios.hr/studenti/sveucilisna-smotra/

Najave

Fišijada u Belom Manastiru
Grad Beli Manastir u suradnji s Turističkom zajednicom...
Natjecanje u kuhanju čobanca
Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća...

Radio Baranja Uživo

Ostale vijesti

Otežano prometovanje zbog kiše - VIDEO
Utorak, 30 Srpanj 2019
Iz Policijske postaje Beli Manastir izvjestili su kako je za sav promet zatvoren podvožnjak na...
USKOK u Općini Čeminac
Utorak, 30 Srpanj 2019
Osječko-baranjska policija potvrdila je da u baranjskoj općini Čeminac provodi izvide nad više...
Sportsko edukativna radionica policije u...
Utorak, 30 Srpanj 2019
U organizaciji Savjeta mladih Grada Belog Manastira, Turističke zajednice Beli Manastir i...
Promet tijekom vikenda i novosti u cestovnom...
Ponedjeljak, 29 Srpanj 2019
Hrvatski sabor usvojio je značajne izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić